IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лекотоварната гама на VW е вече в България

Представиха новите поколения на Transporter и Caddy

Лекотоварната гама на VW е вече в България

Два от най-популярните лекотоварни модела на Volkswagen смениха поколенията си през тази година. Това са Transporter и Caddy, които са вече налични в България.
Лекотоварната гама на VW е вече в България
И двата модела са претърпели еволюционни промени в дизайна си, като основният акцент при новите им поколения са повишените комфорт и безопасност. Transporter и Caddy се приближават максимално до леките автомобили на Volkswagen, предлагайки почти аналогични пътно поведение и удобство, заявиха от българското представителство по време на представянето.
Лекотоварната гама на VW е вече в България
Подобрения са правени и по отношение на гамата от двигатели, която е представена почти изцяло от Евро6 мотори. За товарните модификации са налични и Евро5+ двигатели, които в съответствие с европейските норми ще се предлагат до средата на следващата година. При шестата генерация на Transporter са налични само TDI мотори, докато при четвъртото поколение Caddy има избор от TDI, TSI и TGI двигатели.

Интересна новост при новите Transporter и Caddy е и възможността за съчетаване на дизелов двигател с автоматична трансмисия и задвижване към четирите колела 4MOTION - опция, която предлага единствено Volkswagen.
Лекотоварната гама на VW е вече в България
Оптимизирани са също така възможностите за превоз на различни товари, докато пътническите модификации са снабдени с по-удобни седалки и по-комфортно шаси. Разширен е и списъкът с опции, сред които попада дори специална озвучителна система, която с помощта на микрофон и говорители позволява на пътниците на последния ред в новия Transporter да чуват ясно шофьора.

По обичай Caddy и Transporter предлагат множество модификации с различни дължина, междуосие, височина и оборудване. При по-големия модел опциите са над 500.

Всички подробности за новите Caddy и Transporter вижте в нашите тест ревюта

Снимки: Automedia.bg

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до Дошовци ( преди 8 години )
    Има разлика между 6 пъти и 40пъти превишаване на нормите.За закриване си остава най-изостаналата фирмичка СОЦваген.
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    до: до Нев ( преди 8 години )
    Бях сигурен, че пак нищо няма да вденеш. Не случайно ти казах, че на немски е ФАГ, а не и на други езици. На немски V в началото на думата се чете, като Ф, а на другите останали езици е В. Знам, че си глупав и пак няма да го разбереш. Ще ти помогна с един пример. Сети се на кои езици Lamborgini се чете, като Ламборджини и Ламборгини! когато се сетиш, може и да ти дойде на ум кое е правилното ФАГ или ВАГ, макар, че няма никакво значение, защото се знае а какво говорим куха лейко.
  • #9
    6 rate up comment 11 rate down comment
    до: До Нев ( преди 8 години )
    Обяснявам, като за глyпaв, за да може да разбереш.VAG е съкращение на Volkswagen AG. Сега ще попиташ какво е AG, нали! Това е Aktiengesellschaft или на български АД (Акционерно Дружество). Та сега разбра ли какво означава VAG, друг път да не питаш!Друг е въпросът, че правилно е да се напише ФАГ, но при английска транскрипция и българска може спокойно да е ВАГ. Всеки го разбира, освен чалгарите, които нито от коли разбират, нито знаят какво значи абревиатурата на селската марка.
  • #8
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Зефирчо ( преди 8 години )
    ..Нека ВАГ да изтегли всички модели от краварника..може и БМВ да свърши тази работа,че да питаме тогава глупендерите какви премиуми ще карат в задокенската краварна.Единя Кадилак дето държи фронта другото е кокошарници.Нали си имат V8 дизелаци па и еко били..смех смех..
  • #7
    12 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Нещо си объркал статията, това не е Тойота, там са по 2 за лев. Бранда, който без промоции няма продажби...
  • #6
    14 rate up comment 11 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Вече ги продават две за лев
  • #5
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Оставете го Nev, този "интелигентен" копировач една нафта не може да напише правилно...
  • #4
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И двете коли са супер. Текущия модел на транспортер му оправиха возията в последния фейслифт и автомата му е 7 степенен. Не знам защо пасата го лишиха от 7 степени при по слабите дизели? Дано и на кади-то да са го подобрили във возията - това му беше единствения недостатък.Ще продадат доста бройки от евро 5+ който за товарните все още е валиден и е около 500-1000 лв ако не се лъжа по-евтин.
  • #3
    20 rate up comment 15 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Като се име предвид, че ВАГ са изтеглили молбата си за сертифициране на ТДИ двигателите за автомобилите си 2016 г, в САЩ, представям си какви навтови печки ни пробутват сега!That said, in a recent statement, U.S. Volkswagen CEO Michael Horn said that Volkswagen has withdrawn the application for certification of their 2016 model year vehicles:
  • #2
    17 rate up comment 25 rate down comment
    Ахмед ( преди 8 години )
    Нека плюенето да започне сега..