IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Системата за паркиране греши - Volvo плаща

Шведите поемат щетите, ако технологията предизвика инцидент

Системата за паркиране греши - Volvo плаща

Напълно автономното придвижване на един автомобил от точка А до точка Б все още не е възможно, но повечето производители вече предлагат система за паркиране без участието на водача. Мнозина шофьори се притесняват да й се доверят напълно, но във Volvo не е така. Шведите са категорични, че поемат напълно отговорността от действията на системата.
Системата за паркиране греши, Volvo плаща
Президентът на Volvio Cars Хакан Самуелсон обяви, че компанията му се доверява изцяло на всички електронни асистенти в автомобилите си. Ако при паркиране се стигне до инцидент заради използваните технологии, то скандинавският производител е готов изцяло да поеме разходите по ремонта на пострадалия автомобил.
Системата за паркиране греши, Volvo плаща
"Това е най-сигурният начин да покажем на хората, че високотехнологичните системи работят надеждно и без грешки. С това си действие продължаваме да следваме нашата стратегия, която предвижда през 2020 г. да няма нито един нещастен случай след пътен инцидент с автомобил на Volvo. Тук включваме не само смърт на някой от возещите се в колата, но и травми, стига всички асистенти за безопасност да бъдат активирани", обясни Самуелсон.Системата за паркиране греши, Volvo плаща
Изобщо 2020 г. се оказва решаваща не само за Volvo, но и за други производители. Един от тях е Toyota, откъдето обявиха, че тогава ще покажат серийна система за безпилотно управление.

Снимки: Volvo

 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 8 години )
    @ASD, на XC90 работи много добре системата. Всичките му електронни асистенти работят както трябва и когато трябва, от моя опит с колата (леко ограничен засега).
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Mi6leta 4etete novia mi test na XC90,ako tozi kola vi interesuva
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това с автоматичното спиране се отнася за автоматични скорости - пробвано е десетки пъти и винаги работи безгрешно. Мри ръчката не знам как е.Пробвал съм 4-5 модела от различни марки и според мен Passsat-а е с най доброто самопаркиране, включително ти направлява и ремарке ако ползваш.
  • #7
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По въпроса за паркирането - предполагам има нещо което не е наред с този Passat.За паркирането от ляво - просто дай ляв мигач и започва да търси отляво.За удар не знам как е станало но при мен сама си набива спирачки в последния момент и спира на 3-5 см. Това се случва и когато се опитам да доближа максимално за закачане на ремарке - отиди да ти проверят настрийките.
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ASD ( преди 8 години )
    VW Pasat новичък на 1 месец прави грешка при успоредното паркиране , ако мястото е по-тясно, забива със задния десен ръб колата в дясно на заден ход.Ако човек няма бързи реакции става кофти.Не може да открие място за паркиране отляво.Дано от Volvo да са по-добри.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    как ще докажеш на производителя че колата е ударена по време на автоматично паркиране? ако няма някакъв начин на запис в стил черна кутия на самолет, тогава много лесно ще се злоупотребява...разходите за всяка драскотина ще се изискват от производителя...
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    до коментар 1 ( преди 8 години )
    Нямаш си и на идея дори колко лъжат и деугите производители на дизелови автомобили.Всеки дизел замърсява а заради евроизискванията автопроизводителите лъжат ама всичките.Удара по Фолксваген беше просто политика,в нужния момент на нужното място.Германия клекна,евросаюза се огъна.Всички са доволни.
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    аз ( преди 8 години )
    не знам кво ще покажат, но съм доволен от VW без да съм чел брошурки за разход или СО2, NOX, и т.н.Без да ги защитавам за измамите, съм сигурен, че ВСИЧКИ авт.производители лъжат и шмекеруват по подобни и всевъзможни начини
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кои шведи? Работниците от компанията ли ще плащат?
  • #1
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    2020 vw ще покажат новите си икономични и чисти дизели, дело на най-съвременни технологий използвани дори в космоса.