IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросовърът на Lada се качи на конвейера

Продажбите на XRAY стартират в края на годината

Кросовърът на Lada се качи на конвейера

Вторият автомобил от възродената гама модели на руската марка Lada е готов за производство, пише местното издание lada-xray2, което разпространи и снимки от поточната линия на машината.
Кросовърът на Lada се качи на конвейера
Кросовърът носи името XRAY, като серийното му производство ще започне в средата на декември. За тогава е насрочен и стартът на продажбите в Русия.

Що се отнася до заснетият автомобил, той изглежда напълно готов за производство. Все пак се посочва, че той е част от пилотна серия, предназначена за тестове.
Кросовърът на Lada се качи на конвейера
Сравнен с показаните през 2013 и 2014 година концепции, серийният XRAY изглежда почти аналогично. Минимални разлики се откриват в задните светлини, джантите и графиката на предните фарове.

Що се отнася до интериора, той изглежда все още се доработва, тъй като използваните материали имат странен вид. Дизайнът му е близък до този на Dacia Sandero, която всъщност е в основата на руския автомобил.
Кросовърът на Lada се качи на конвейера
От информацията става ясно, че върховите версии на Lada XRAY ще разполагат с инфо-развлекателна система със 7-инчов дисплей (аналогична с тази на Dacia), многофункционален волан, климатроник, ел. стъкла и др.

Кросовърът, който ще се предлага само със задвижване към предния мост, ще може да бъде снабден с един от предлаганите три бензинови двигателя – два с обем 1,6 литра, развиващи 106 и 114 к.с., и 1,8-литров със 122 к.с. По-малките агрегати се куплират с механична скоростна кутия, докато големият разчита на роботизирана трансмисия.
Кросовърът на Lada се качи на конвейера
Цената на кросовъра ще варира между 9000 и 9400 евро в зависимост от нивото на оборудване и двигателя.

Още по темата:
Lada показа и серийния XRay
Lada обяви цените на Vesta


Снимки: lada-xray2

Тагове: lada xray lada vesta
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до анонимен ( преди 8 години )
    От тебе по голямо дърво няма бонак
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бай ГАНЬО балкански ( преди 8 години )
    1.Ще се купуват заради ембаргото,спада на рублата и защото е шикарна по руски. 2. Х.Форд е казал: -"Най-добрата кола е новата."в този смисъл по-добре нова ЛАДА от 2015 отколкото старо РЕНО от 2001, макар и двете да са по еднаква технология. 3. Качественият контрол ще е френски и едва ли ще се повреждат така лесно. 4. Руснаците вече имат F1 за справки "МАРУСЬЯ".
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Уникално дърво. Интериора изглежда като на кола, карана 10 години. Можеха да сложат лети джанти, поне за снимката, ако не друго.
  • #9
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Изглежда по добре от някои японки...
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    Браво на руснаците, че най-накрая започнаха да се развиват. И все пак не мога да не кажа, че интериора с тези гадни пластмаси изглежда потресаващо. Според мен най-добре изглеждащи интериор беше на Лада 1600/1500S, но вече не ги правят така.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Faro ( преди 8 години )
    Тази кожа втора употребали е, че е така охлузена?
  • #6
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма да се изненадам ако още на конвейра започнат да се чупят!
  • #5
    12 rate up comment 6 rate down comment
    РАД ( преди 8 години )
    Перченото на другаря Путин е по всички фронтове.Очаквам да направят модел и за Формула 1 :)
  • #4
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ООООО божеее мойййй....високотехнологичната държава изкара совалка за пътищата.....буххааааааа. Сега няма да смогнат с производството, че като завалят поръчки....големите компании треперят. Бухахахахаха. Немогааа .....
  • #3
    11 rate up comment 16 rate down comment
    ```` ( преди 8 години )
    Те ако не са обществените поръчки и договорите им с общини, болници, горски стопанства и държавни предприятия, тази марка няма да я има.Няма толкова луд (даже и в Русия), който да даде пари за Лада, направена с технологии на Рено от 2001г. ;)