IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan инвестира 80 млн. в производството на Navara

В завода в Барселона ще бъдат сглобявани и пикапите на Mercedes и Renault

Nissan инвестира 80 млн. в производството на Navara

Японската компания Nissan ще инвестира около 80 млн. евро в производството на пикапа си Navara, което ще се осъществява в завода на марката в Барселона. Това съобщи шефът на Nissan Europe - Пол Уилкокс, цитиран от Automotive News.
Nissan инвестира 80 млн. в производството на Navara
Изборът на предприятието никак не е случаен, тъй като именно специалистите от дизайнерския център на Nissan в Барселона са взели основно участие в разработката на модела, както и на неговия 2,3-литров дизелов мотор. Освен това в Испания се произвеждат спирачните системи и елементи от кормилната уредба на пикапа.
Nissan инвестира 80 млн. в производството на Navara
Заедно с Navara NP300 в предприятието ще започне и производството на още два пикапа – на Renault и Mercedes-Benz, които ще използват компоненти от японския модел. Предвиденият годишен обем на производство в завода е 120 000 бройки от трите модела.
Nissan инвестира 80 млн. в производството на Navara
Очаква се френският и германският пикап да се появят на пазара най-късно до средата на 2016 г.

Снимки: Automotive News

Тагове: nissan navara
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Разбирачев ( преди 8 години )
    Айде стига!Били разработели 2.3л двигател. Такъв от 3г. слагат на Рено Мастер и клонингите му Опел Мовано и Нисан- нещо си там.Тъй че туй си е най обикновенно DCI на Рено независимо дали го харесвате или не.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-издържливия двигател в А-класата е бензинов 1.5 и е бил на ... Хюндай. Пише го в Аутобилд.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сътрудничеството между Рено и Нисан е от 1999г., когато се обединяват двете компании.Я пак! Я пак повтори, че нещо не разбрах! Били са се обединили Рено и Нисан?!?!?!Ти изобщо нормален ли си или си пишеш, колкото да не заспиш?!Хайде сега марш в търсачката да научиш за отношенията им, че от такива невежи разбирачи ми е дошло до гуша! Магарцедесите не само двигатели слагат от рено-Нисан, но и лепят свои емблеми на техни коли. Познай, кои! В същотот време Магарцедес дава само един двигател.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    The N-Man ( преди 8 години )
    Сътрудничеството между Рено и Нисан е от 1999г., когато се обединяват двете компании. С Мерцедес правят кооперация преди поне 3-4 години. Някои от разработваните от Рено-Нисан двигатели, намират място под капаците на най-малко 4 модела Мерцедес. И двигатели на Мерцедес в Инфинити.Тировете на Волво също се правят в тясно сътрудничество с Рено-Нисан.
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добре, че са Нисан да им ги прави пикапите на франсетата и вурстовете. После като почнат да излизат новите коли, феновете на другите марки ще почнат да приказват, че Нисан не са го направили пикапа, а друг.