IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati го закъсна сериозно

Компанията спира производство заради слабия интерес към нейните модели

Maserati го закъсна сериозно

Италианската марка Maserati обяви, че спира временно производството на автомобили. Причината е слабият интерес към нейните модели.
Maserati го закъсна сериозно
Интересът към моделите на Maserati спадна рязко през втората половина на годината. Снимка: Ройтерс

Пред септември компанията бе принудена да прибегне до същите действия, като тогава паузата бе около седмица. Толкова ще почиват работниците и в началото на ноември, като ще бъдат изпратени в принудителен отпуск.

От Maserati гарантират, че ще изпълнят получените от клиентите си поръчки за производство и доставка на нови автомобили. Интересът към моделите на италианците спадна рязко през втората половина на годината, най-вече на пазара в Китай. Намалението е с 13%, като доведе до спад на оперативната печалба с 43 млн. евро.

Паузата в производството ще бъде използвана за модернизиране на поточните линии в завода в Италия, на които ще се сглобява новият кросовър на производителя - Levante. Преоборудването на предприятието трябва да завърши в края на февруари, след което ще стартира производство на първия SUV в историята на марката.
 

0 от 500
  • #14
    7 rate up comment 9 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    пак да ви кажа - проблема на тая кола е високата цена. И то сравнена с поршета, бентлита, джагуари, М6-ци и разни АМГ-та. нито е най-красив, нито с най-добра техника НО винаги може да направиш по-добър изобр при другите марки. дори и да си гъзар, освен ако не си от най-тъпите гъзари. това е.
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    пича ( преди 8 години )
    Тоя пък - що да не се бута Бенц при порше и бентли? Я покарай малко и тогава говори...
  • #12
    9 rate up comment 16 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    всичко до което се докосне Фиат, започва да гние...Ланчия, Алфа Ромео, Мазерати, Крайслер, та дори самият Фиат..само Ферари успява да се задържи на повърхността...
  • #11
    5 rate up comment 10 rate down comment
    пица, спагети ( преди 8 години )
    инженерна!
  • #10
    9 rate up comment 21 rate down comment
    пица, спагети ( преди 8 години )
    не се купува, щото е дума на италианската инжинерна мисъл.. /малии/ освен за фукане за друго не става. Както казваха в топ гиър правиш най-страхотните 10 обиколки в живота си на пистата - после сервиз.
  • #9
    35 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Странно, в началото на годината ги счупваха от поръчки и даже не им стигаха производствените мощности. Може да е временно, но определено новите мазератита си заслужават всеки цент.
  • #8
    37 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Много жалко ! :-(*** народ.Масерати не е просто автомобил а произведение на изкуството.Аз лично съм много разочарован от тази новина!
  • #7
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пич само не бутай и мерцедес при Бентли , Порше , Ролс и прочие :)
  • #6
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да бе, за Мерцедеси, Бентлита, Ферарита и Поршета дават и повече пари, ама за Мазерати цените ги спират баровците... Просто в Китай са спрели да ги купуват, хората са ви го написали.
  • #5
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Този който е отишъл да си взима Мазерати едва ли го вълнуват цените а този който си взима Дачия например ще го вълнува кое колко е и колко ще плати. Мазерати няма да се купува от бедни хора а от богаташи :)