IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

700 к.с. за Mercedes-AMG GT

Моделът на Posaidon развива 349 км/час, има радар детектор

700 к.с. за Mercedes-AMG GT

700 к.с. за Mercedes-AMG GT
Снимка: Mercedes

След като преди година тунинг ателието Posaidon успя да изцеди 445 к.с. и 535 Нм от 2,0-литровия двигател на Mercedes A45 AMG, сега специалистите на базираната в Германия компания се заеха с 4,0-литровия V8 мотор на Mercedes-AMG GT.

Доработката им включва поставянето на нови турбини, интеркулер, изпускателна система и електронно управление на агрегата. Оптимизираните компоненти позволяват на мотора да развива мощност от 700 к.с. и максимален въртящ момент от 750 Нм, който е ограничен електронно.

Стандартният Mercedes-AMG GT развива 462 к.с. и 600 Нм, докато при по-мощната версия - Mercedes-AMG GT S, показателите са 510 к.с. и 650 Нм.

Тунингованият модел е способен на спринт от място до 100 км/час за само 3,2 секунди, сочи информацията. А това е повече от добро постижение, имайки предвид, че най-мощната заводска версия на модела прави същото за 3,8 сек. Сериозна оптимизация е направена и по отношение на максималната скорот - тя достига внушителните 349 км/час.

Като допълнителни екстри за Posaidon GT RS 700, както се нарича машината, се предлагат бутон за изключване на системата старт/стоп, както и система за откриване на полицейски радари, която се интегрира в заводската навигация COMAND.

Тагове: mercedes-amg gt posaidon
0 от 500