IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo поема по стъпките на Ferrari и Porsche

Скандинавците ще използват аналогично оборудване за разработката на новите си модели

Volvo поема по стъпките на Ferrari и Porsche

Компанията Volvo обяви закупуването на симулаторното шаси Vi-Grade, което ще бъде използвано при разработката на нови модели на марката. Аналогично оборудване използват лидерите при автоспортните технологии Ferrari и Porsche.
Volvo поема по стъпките на Ferrari и Porsche
Виртуалният симулатор предлага широк диапазон от трасета за тестиране на бъдещите автомобили, като в списъка са включени пистата „Нюрбургринг”, както и секретното трасе на Volvo Cars в Швеция. С помощта на Vi-Grade скандинавците ще могат бързо да коригират управляемостта нададен  автомобил и неговото пътно поведение.
Volvo поема по стъпките на Ferrari и Porsche
По думите на Петер Мртенес, старши вицепрезидент на Volvo Cars по изледванията и разработките, новата технология допълва досегашните методи и представлява едно ново начало за автомобилите на марката. Тя ще даде по-голяма свобода на инженерите при направата на концептуални модели и същевременно ще икономиса важни ресурси.
Volvo поема по стъпките на Ferrari и Porsche
Друг от топ-мениджърите на компанията – Стефан Карлсон, е категоричен, че с помощта на симулатора проектирането на автомобилите ще отнема далеч по-малко време. Причината е, че инженерите ще имат напълно реален математически модел на бъдещия продукт, като ще могат още на ранен стадий да коригират процеса в съответствие с поставените задачи.

Снимки: Volvo
 

Тагове: volvo cars vi-grade
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Какво Порше копират бе вагон? Просто ползват същата платформа от същия независим от Порше доставчик. Тойота имат собствено разработен симулатор, който е няколко порядъка по-добър: напиши toyota driving simulator в youtube и цъкай като швейцарски часовник
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Copy - Paste ( преди 8 години )
    Ще копират на Порше "чистите" дизели. Ахахаха.
  • #1
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГи, знам, че Тоята ти е влязла на дълбоко и колкото повече шаваш, толкова по-надълбоко влиза. Май това ти е целта, а? В статията не се казва нищо за най-големият производител на автомобили в света, най-технологичния и най-скъпия, правещ най-здравите и надеждни автомобили. Кой от където иска да си взема пример. то си е негова работа. Да не забравяме, обаче, че Ферари и Порше не са самостоятелни компании, а Тойота е най-голямата самостоятелна. Така, че сравнението ти малко издиша, както главата!