IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus и BMW правят конкурент на Audi R8

Моделът с 1000 к.с. ще струва над 200 000 евро

Lexus и BMW правят конкурент на Audi R8

Lexus и BMW са подписали ново споразумение, което предвижда създаването на върхова суперкола, чиято цена на пазара ще бъде около 217 000 евро, съобщава Buisness Insaider.
Lexus и BMW правят суперкола за 217 000 евро
Според информацията новият модел ще бъде оборудван със същия 3,7-литров V8 двигател, който се поставя на състезателната Toyota TS040. Инженерите, работещи върху автомобила, смятат, че ще могат да измъкнат около 1000 к.с. от хибридния силов агрегат, с който ще бъде оборудвана машината. Около 800 к.с. ще бъдат генерирани от бензиновия двигател на TS040, а за останалите ще отговарят електромотори.

Пътническата клетка на бъдещата суперкола, която е готвена за наследник на спрения вече LFA (на снимката), ще бъде изградена от алуминий и въглеродни нишки. Моделът ще бъде пуснат в ограничена серия, като негов основен конкурент на пазара ще бъде Audi R8. Засега всички подробности около дизайна и техническите характеристики се държат в тайна.

Не е изключено да се появят и два нови автомобила. Този на Lexus да се предлага с хибридно задвижване и система за задвижване на четирите колела. А този на BMW да получи 6-цилиндров би-турбо двигател, разработен от подразделение M-Performance, пише изданието.

Снимка: Lexus

Тагове: lexus lfa
0 от 500