IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 млн. са проблемните дизели на VW в Европа

Сервизната акция започва през януари, приключва до края на 2016 г.

8 млн. са проблемните дизели на VW в Европа


Снимка: Volkswagen AG

Скандалът с манипулирания софтуер за измерване на отделяните вредни газове от дизелови автомобили на германския концерн Volkswagen започна в САЩ, но вече е потвърдено официално, че по-голямата част от засегнатите коли са в Европа.

Като цяло от общо около 11 млн. манипулирани коли в рамките на Европейския съюз (ЕС) засегнатите са близо 8 млн., потвърди говорител на VW пред Handelsblatt.

Вестникът писа, че всички депутати от Бундестага, които са от райони, в които има заводи на компанията, са информирани за случая. В писмата до тях компанията се извинява за „погрешното държане на някои лица в концерна“ и обещава, че Надзорният съвет с помощта на германски и американски юристи ще наблюдава „коректното решение на процеса“.

Вече е ясно, че сервизната акция в Европа ще започне през януари и трябва да приключи до края на 2016 година. Не се уточнява обаче какви точно оптимизации ще се правят по проблемните мотори.

Преди дни бе съобщено, че 5700 нови коли от марките Volkswagen и Audi са засегнати в България..

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #42
    4 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    daje i Islqmska darjava prepo4ite hilux i LC pred 6matarok i touareg!e te tva e renome!
  • #41
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако си мислиш, че Apple си правят парите от продажба на телефони (които м/у другото се произвеждат в Пакистан ако не се лъжа) си изключително ***. Правят си парите от трафик на мобилни опратори, itunes и appstore - подобно на Amazon които също продават kindle на загуба, но печелят от продажба на книги.Образовай се малко преди да пишеш тук.
  • #40
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    момче, счупи ***... ако наистина знаеше от какво си правят парите Sony друга песен щеше да пееш... А да не говорим за "скъпите германски тв"...
  • #39
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    "Германия не произвежда телевизори,мобилни телефони,компютри-никаква електроника."Майко мила що си ***! Едни от най скъпите тв са немски, ама откъде да знаеш. Почти всичката електроника се произвежда в Тайван, Виетнам и Китай, това какво означава? Или викаш другите асемблират и затова произвеждат. Всъщност какво ли пиша, остани си ***!Нататък тъпотиите ти са направо No comment!Сони от години са с уникални загуби от битова техника. Едната конзола ги крепи, ама и тя заминава
  • #38
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако печалбите от битова електроника бяха ниски,то Apple и Samsung биха били бедни фирми.
  • #37
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    http://***.dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=6672&pid=121574
  • #36
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само не разбрах, кога ще е закриването им, за да отида на купона!? Голяма веселба ще падне!!!Предполагам форумният ВАГон ще е сред ВИП гостите на събитието. Трябва да му се признае неуморният труд през годините. Няма ден, няма нощ за него. Няма делник, няма празник. Той винаги е на линия. Може и медал да му дадат. Тиквен...
  • #35
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Засега фактите са, че няма по-големи мошеници в автомобилния свят от фолксваген. ПП Някои хора си го знаехме това отдавна де - прословутата сбирка от 90-те и решението да не се правят повече здрави автомобили, частите с определен живот, лъжите с гаранциите и т.н. и т.н.
  • #34
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те тия дето са по на ЮГ правят команрейли от 20++ години, а ВАГ от по-малко от 10 няма и толкова, защото викаха, че помпа дюза е най-доброто и балъците им се връзваха. после видяха, че са с много назад направиха най-проблемния и скапан дизел на света 2.0 tdi, като 1ви коман рейл, видяха, че реално са направили *** пълен и за по-лесно и за да продължи пропагандата го манипулираха със софтуер, за да "влезе" в границите на еко нормите и да е с конКурентна мощност уж ... Смешници.
  • #33
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Тарас ( преди 8 години )
    Повечето японки, основно Тойота коита се крадат в Източна Европа заминават за Близкия Изток. Основно джипове и СУВ. Просто са здрави, а на терористите им трябват здрави коли. Щото там е пясък, пустинята и условията са тежки. Що не карат европейски джипове? М? Дори простите промити мозъци от Идил знаят какво да карат. Ай цъкайте минуси. Със събраните минуси отидете на дискотека. Може да впечатлите некоя магистрална кифла.