IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

60 км/ч над ограничението – направо на съд

Младите водачи с по-малко контролни точки в талона, планират от МВР

60 км/ч над ограничението – направо на съд

Шофирането с над 60 км/ч над разрешената скорост да се квалифицира като престъпление и за него да се носи наказателна отговорност пред съда, сочи последното предложение на МВР. Крайната мярка е с цел да се ограничат грубите нарушения на закона за движение по пътищата и зачестилите катастрофи с жертви, съобщава “24 часа”.
60 км/ч над ограничението – направо на съд
Така на практика ако предложението бъде прието, ще означава, че джигитите на пътя, които по магистралите например карат с над 200 км/ч, вече ще бъдат съдени, след като досега те се разминаваха само с глоби.

Преди време премиерът Бойко Борисов даде срок на МВР до този понеделник, за да изготви министерството сурови мерки срещу безразсъдните шофьори на пътя. Ден преди края на срока силовото министерство вече е готово с идеите си, твърди изданието.

Освен криминализирането на карането с бясна скорост, в проекта за промени на закона ще влезе и конфискацията на автомобили. "Ще се вземат колите само на хора, които са извършили престъпление, а не на хора, които просто са направили административно нарушение", обяви пред БНТ заместник-вътрешният министър Филип Гунев.

В закона ще се въведе още една категория шофьори - „нови водачи“. Това ще са хората с до 2 години опит зад волана, които ще имат по-малко контролни точки в талона, далеч по-малък толеранс за алкохол и за тях ще се изискват по-високи стандарти.

Още новини от България четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Борис ( преди 8 години )
    За всяко нарушение - набиване на кол или публично обесване. Явно това искат. Глобите в закона и сега са предостатъчно тежки, но не се прилагат. С утежняване нищо няма да постигнат, а с контрол, дори наказанията да са доста по-малки от сегашните.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не това е пътят, трябва и тъпите куки да осъзнаят къде се намират.Никога няма да забравя погледна на един полицай, които ме спря за не запалени светлини през деня- 20 лева фиш или...10 лева там из документите да мушна. Е, аз го попитах къде е най-близката банка в която да платя фиша, тъй като в горите, в които щях да съм следващата седмица банки няма...горкия, гледаше все едно му бръкнах в *** и му изкарах джигера на обратно.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Алоу наглите гербаджий, то остана ли да се случи нещо на пътя, за което да не искате да отнемете автомобила...сега на колите ни хвърлихте око, А? За превишена- отнемане, за гонки- отнемане, забележете...за причинена смърт или тежка телесна повреда- също отнемане...а това може да се случи на всеки, без да се е гонил и да е карал с превишена! Жена ми не искате ли и нея да я отнемете, ..........!!!
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ККК ( преди 8 години )
    Тея са ***!!! Значи аз с парите си от данъците, освен бежанци, ше издържам и доскоро работещи хора, които са в затвора, защото са карали бързо??? Това е екстра *** идея
  • #3
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Не си набиха тия *** в тъпите кратуни,че не жестокостта на наказанието,а неизбежността на неговото налагане,е единственото средство за поддържане на реда и законността.И сегашните глоби и мерки са напълно достатъчни,стига българинът да живее с мисълта,че каквото и нарушение или престъпление да извърши със сигурност ще бъде установен и наказан!И че няма никакъв начин да се измъкне.А действителността е съвсем друга!Живеем с убеждението,че винаги може да ни се размине.Защо ли?Ами,разминава се!
  • #2
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Ме4о ( преди 8 години )
    Значи , ЗА* знак "40" след свършили ремонтни дейности на магистралата и си готов!!?Съд и за неясна пътна маркировка и некоректни знаци!
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А дано, ама надали! Изпотрепаха сумати и народ, карат пияни и дрогирани, избиват хора и накрая пак нищо. Плащат си глобата, ако изобщо е платят и продължават да карат. Корупцията е от най-простия полицай и стига до правителството. Всички вземат по веригата и никой, нищо не прави по въпроса. Така ще е и сега. Джигитите пак ще си карат, като джигити. Да не говорим и как се вземат книжки! Трагедията е пълна. С един закон нищо няма да се промени и ще продължават невинни да умират...