IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi разкри прощалния Lancer Evolution

Японците ще пуснат 1600 бройки от седана във версия Final Edition

Mitsubishi разкри прощалния Lancer Evolution

Mitsubishi разкри подробности за прощалната версия на седана Lancer Evolution. Тя ще се казва Final Edition и от нея ще бъдат пуснати само 1600 бройки.
Mitsubishi разкри прощалния Lancer Evolution
В основата на модификация е версията GSR на модела Lancer Evo X, която е подложена на допълнителна както външна, така и вътрешна доработка. Мощността на двигателя е увеличена до 307 к.с., а въртящият момент е нараснал на 413,5 Нм.

Скоростната кутия си остава 5-степенна механична, запазва се и системата за задвижване на четирите колела S-AWC. Тя позволява тягата да се разпределя между всяко едно от колелата.

Седанът Lancer Evo X Final Edition е оборудван още с олекотени спирачни механизми Brembo, пружини Eibach и амортисьори Bilstein. Моделът ще се предлага в 4 цвята – бял, сив, червен и син.

В салона на Final Edition също ще бъдат поставени допълнителни елементи, доказващи принадлежността му към специалната серия. Сред тях ще бъде и специална табелка с поредния номер на автомобила в прощалната партида.

Цените на автомобила ще стартират от 37 995 щатски долара.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добре тунингована машинка с водещите немски и италиански компоненти. Това съвместно с имиджа който има модела ще са цененти екземпляри. 5 степенната кутия не е непременно нещо лошо - не гонят екология а спортно усешане - и аз имам резчка с 5 степени и като изключим магистрално каране си е супер.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    хахаха *** Comedy хората написаха ли ви го . Вместо да наблягате на цензурата (триете коментари) вдигнете нивото
  • #5
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кутията която са избрали за финалната версия наистина е 5-степенната. Автомата с 2 съединителя е страхотен доколкото знам, но явно като последно Ево (по рода си) са искали да е manul. Тук в снимките се вижда: http://blog.caranddriver.com/evolving-to-extinction-u-s-to-get-303-hp-mitsubishi-lancer-evolution-final-edition/
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пълни глупости са с 5-степенната ск.к.Ск.к. ще е TC-SST, която е с двоен съединител. Следващия път, когато преписвате статия си погледнете инфото дали е така, че за пореден път ставате смешни АМ!Вместо да наблягате на цензурата, наблегнете на правилността на това, което публикувате!
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    не са, такава си е...
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    5-степенна механична кутия, не сте ли се объркали автомедия?
  • #1
    28 rate up comment 2 rate down comment
    Тунинг ( преди 8 години )
    Страхотен автомобил! Бяло тунинговано ЕВО...мечта.