IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota остава най-скъпата автомобилна марка

Японците са на върха за 12-та поредна година

Toyota остава най-скъпата автомобилна марка

Английската консултантска агенция Interbrand публикува класацията на най-скъпите марки на света. В първата стотица са попаднали 14 автомобилни производителя, като лидер сред тях за 12-та поредна година е Toyota.
Toyota си остава най-скъпата автомобилна марка
Стойността на японската компания е оценена на 49,048 млрд. щатски долара, което е с 16% повече от миналата година. В глобалния рейтинг на марките Toyota заема шеста позиция.

На второ място е BMW, оценена на 37,212 млрд. Баварците също регистрират поскъпване – с 9%, като заемат общо позиция 11 в класирането при всички марки. Трети е Mercedes-Benz – 36,711 млрд. долара, при който също има увеличение на стойността. То е със 7%, като компанията от Щутгарт е на 12-то място в общото класиране.

Четвъртата позиция е за Honda, която е оценена на 22,975 мрд. (увеличение с 6%). Японският бранд е 19-ти в общия рейтинг. На пето място при автомобилните марки е Volkswagen – 12,545 млрд. долара (спад с 9%), и общо 35-а позиция.

Сред стоте най-скъпи бранда попадат още Ford (11,578 млрд, 38-о място), Hyundai (11,293 млрд, 39-о), Audi (10,328 млрд., 44-о), Nissan (9,082 млрд, 48-о), Porsche (8,055 млрд, 56-о),  Kia (5,666 млрд., 74-то), Chevrolet (5,133 млрд., 85-о), Land Rover (5,109 млрд., 87-мо) и MINI (4,243 млрд, 98-мо).

Най-скъпата марка в света остава Apple, оценена на 170,276 млрд. Следват Google – 120,314 млрд. и Coca-Cola – 78,423 млрд. Шест от десетте най-скъпи бранда в тази класация представляват технологичния сектор.

Снимка: Toyota

Тагове: interbrand
0 от 500
  • #37
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо до Помислете ( преди 8 години )
    Мислим, мислим и се чудим ти от къде знаеш, че всички марки са с такъв софтуер?Кажи бе ВАГенистче просто.
  • #36
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Вие собствениците на тойоти вярно ли си вярвате, че това е марка, която някой би купил за друго освен, че са евтини? "А ти защо мислиш "премиумите" от БМВ се съюзиха с "евтините" Тойота? Защото в Тойота са модерните технологии, а в БМВ - канцерогенните дизели. И защо ли супер-модерното i8 е с трансмисия от Aisin, част от Тойота Груп? Сигурно щото е евтина, а? Ха-ха-ха!
  • #35
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички жалки бедни Европейски марки са 100 години назад в технологиите от Японците.Не само атомобилите а всичко свързано с техниката.Тук всякакви спорове са излишни.Японците са в друго измерение.Няма база за сравнение.
  • #34
    13 rate up comment 0 rate down comment
    до Ккк ( преди 8 години )
    Карам Тойота - здрава, харчи малко бензин, отлично пътно поведение, харесва ми като дизайн, най-нажното тежка и стабилна е на пътя и е наблъската с емнайки въздушни възглавници. Ако стане нещо, да имаме шанс. Не ми пука каква марка е колата - искам да е здрава и сигурно преди всичко. Колата не ми е необходима да си избивам комплекси. На мен лично Бмв ни ми дава повече - напротив със задно е и подръжката му е мноого по-скъпа.Но всеки за себе си приценава.
  • #33
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, опел и форд са най-надеждни от европейските марки. За справка - всички автомобилни издания. Който желае, може сам да провери. Последната вектра беше първата много надеждна кола на опел, а фокус - на форд. Оттогава двете фирми подобряват качеството. ПП Лада, за да е качествена, трябва да е правена в сряда, но то в цял свят продуктите правени в сряда са най-качествени. Нормално.
  • #32
    3 rate up comment 13 rate down comment
    ккк ( преди 8 години )
    гледам коментарите и не вярвам на очите си. Вие собствениците на тойоти вярно ли си вярвате, че това е марка, която някой би купил за друго освен, че са евтини? Това че са първи по продажби в света означава едно - масов автомобил на ниска цена. Мечтаете си вие за мерцедеси нощем по юргана ама са недостижими за вас.
  • #31
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако имаше 15 годишни бмв-та за 2000лв щеше да караш такова а не срамно Тойота. За твое с съжаление обаче реалността не е такава
  • #30
    13 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Аз пък умирам от смях,когато някакви мизерници се хвалят с 15 годишни бмв-та за 2000 лева,които пушат като комини
  • #29
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хех, като гледам как дори Хонда са се изгаврили с вагиналния концерн.. разбирам защо форумните вагонетки пак вият на умряло.
  • #28
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Bmw e60 ( преди 8 години )
    Много ми е забавно да чета... това тойОта голяма работа било