IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Масов драг на (супер) коли 5

10 нови спортни коли се състезават на разстояние от 1/4 миля (Видео)

Масов драг на (супер) коли 5

Motor Trend представи най-новата, пета част на поредицата "World's Greatest Drag Race" - безспорно най-зрелищната драг надпревара в интернет пространството. Състезанието, също като тези през предходните четири години, се провежда на разстояние от 1/4 миля (приблизително 400 м).
Масов драг на суперколи 5
Снимка: YouTube/Motor Trend

Този път на старта застават 10 от най-новите спортни коли на пазара. Те не са подбрани според мощност, цена или произход. Липсват дори директни конкуренти, както и автомобили като Lamborghini Aventador, Porsche 911 и Nissan GT-R, което превръща "World's Greatest Drag Race 5" в един от най-слабите епизоди на поредицата досега.

Въпреки това обаче видеото заслужава внимание. Все пак то представя възможностите на Chevrolet Corvette Z06, Bentley Continental GT3-R, Mercedes-AMG GT S, Cadillac CTS-V, Mercedes-AMG C63 S, Porsche Cayman GT4, Cadillac ATS-V, Lexus RC-F, VW Golf R и Mazda MX-5.

Имайки предвид характеристиките на моделите, основната битка за първото място се води от три автомобила - Chevrolet Corvette Z06, Bentley Continental GT3-R и Mercedes-AMG GT S.

Най-мощен е американският суперавтомобил, който "таи" цели 659 к.с. Този модел обаче е с ръчни скорости, които в днешно време не са най-добрата опция за драг състезание. Другите два претендента имат съответно 580 к.с. и 510 к.с. Тук трансмисиите са автоматични, като е налична и система за бърз старт.

Динамичните способности на подбраните от Motor Trend коли вижте във видеото (най-интересното започва след третата минута). Ние ще припомним, че през миналата година победител стана Porsche 911 Turbo S.




Още по темата:
Масов драг на суперколи
Масов драг на суперколи 2
Масов драг на суперколи 3
Масов драг на суперколи 4

 

Тагове: vs motor trend
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това за мен са кадри от поне два различни драга, може би повече.
  • #14
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Голяма смешка е това видео. Миатата не е изобщо кола за драг. Пуснете я на някой планински път със завои и ще видите колко прехвалени спортисти ще бъдат засрамени! А този Гоуф какво прави тук само не разбрах? Да го бяха пуснали с тедеи версия да опуши останалите, вдигайки димна завеса и да победи
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Що да е подигравка? 155 конски сили срещу +600 подигравка ли е? На всеки му е ясно, че Мазда е направена за съвсем други неща, като например националния японски спорт - дрифт без гюрук. На бас, че на дрифт никой няма да бие Маздата. да ускориш за 4 секунди и да изчезнеш, няма да направи впечатление на никого. Обаче един тон пушилка и от време навреме появяваща се ту предница, ту задница на Мазда, е нещо, което човек не осъзнава не в първия, не във втория, а чак в третия момент.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    dpa ( преди 8 години )
    *** сравнения за зомбирани американци, това е по смешно и от класациите на германците, където само немското е хубаво и печели, пък после в сервиза какво става не се пише. Драга и дрифта е за ***. Навремето имаше истинско рали и истинска формула-1. Сега ми писна от комерсия и кич.
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    Извинявам се - гледах видеото втори път със звук - оказа се, че имало отброяване и маздата тръгна на 3... зарежи :)
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    И са кво браточки,големи сте разбирачи,абе я си карайте кошничките там.........
  • #9
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Петко ( преди 8 години )
    Имма ли изненадани..най тъпата дисциплина в моторния спорт патент не случайно на елементарните кравари. Сядаш,залепяш *** на газта до ламарината и ..какво..ми нищо.Колко вървяло..чушки.Според майсторлъка и теста.Па идете на една писта със завой па покарайте..там ше има изненади..а то какво..тролей..елементарно.
  • #8
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Очевидно е че MX-5 тръгна по-рано умишлено. Въобще Голфа и MX-5 не са в класа на другите автомобили, така че това е без значение.
  • #7
    13 rate up comment 0 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    Това е част от цяла поредица на Мотор Тренд, "Най добрата шофьорска кола на годината" В поредица предишни клипове ги тестваха по-отделено на Лагуна Сека.Въпреки, че съм фен и притежавам МХ-5, изглежда тръгна преди другите. На пистата даде 10 сек. по слабо време от Golf R. При определени условия, може и да е по добрата кола, но на драг играе мощността! А на пистовия тест Курвета се счупи и записа слабо време, затова сега компенсират с драг :)
  • #6
    6 rate up comment 14 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    Не знам, гледах го без звук - ако са казали нещо за фалстарт - може. Ама на видеото си се вижда, че докато на другите трансмисиите се мъчат да предадат въртящия момент към колелата, трансмисията на Миата вече го е направила почти без загуба на мощност и количката литва без даже да върти гуми