IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 9-Series ще ползва платформата Rolls-Royce Phantom

Бъдещият суперлуксозен автомобил на баварците най-вероятно ще бъде купе

BMW 9-Series ще ползва платформата Rolls-Royce Phantom

Новото BMW 7-Series е отскоро на пазара, но в германския концерн вече работят върху нов флагман. Твърденията за появата на модел под името 9-Series, който ще бъде в стила на концепцията Vision Future Luxury (на снимките), се засилват с всеки изминал ден.
BMW 9-Series ще ползва платформата Rolls-Royce Phantom
Изданието AutoZeitung съобщава, че баварският топ модел ще бъде изграден на базата на следващото поколение Rolls-Royce Phantom. Очаква се 9-Series да бъде купе, но не е изключено по време на разработката му да се превърне в удължен седан. В полза на тази версия говори и новата номерация на моделите на BMW, при които купетата, кабриолетите и версиите Gran Coupe се появяват само при сериите с четен индекс.

Според информацията на немското издание бъдещото 9-Series ще наследи схемата с отварящи се една срещу друга врати от концепта Vision Future Luxury. Същият подход се използва и при Rolls-Royce Phantom, така че технически двата автомобила ще си приличат. Твърди се, че шаситата, за които е използван карбон, на двата бъдещи модела вече са готови и носят заводски индекси G11/G12.
BMW 9-Series ще ползва платформата Rolls-Royce Phantom
На дължина новият флагман на баварците ще превъзхожда сегашната 7-Series (5238 мм дължина и 3210 междуосие при версия с дълга база), но ще отстъпва на Rolls-Royce Phantom (5800 мм дължина в стандартната база). "Деветката" ще получи двигателите от "седмицата", но ще се предлага и с V12 мотор с два турбокомпресора.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до fan. ( преди 8 години )
    Великолепен, великолепен, колко да е великолепен?След като 8 я спряха преждевременно от производство защо се оказа не толкова спортна колкото се очакваше и гореше толкова, че беше икономически неизгодно да преправят двигателя и предпочетоха да понесат загубите от преждевременно прекратяване на производството на модела колко да е великолепен тоя ***?
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Забравих - долния коментар е специално за "естета" Хехе... по-долу.
  • #7
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Дизайнът на концепцията по-горе, е изграден изцяло на основата на концепцията BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe, която е на италианското дизайнерско студио Pininfarina... Сещаш ли се... надписчето е на задния калник на всяко Ferrari. Но в случай, че не ти е ясно кое е това студио, има начин да понаучиш. Но тъпотии не пиши, че се излагаш. За грозни автомобили като си говорим, японците никой не може да ги бие... Понеже някак си чувствам, че си им фен.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    bmwCheck ( преди 8 години )
    G11/G12 са шаситата на новата 7ма серия на БМВ. Съответно стандартна и дълга база. Приятелю автор бързо трий тези глупости, които си писал.
  • #5
    18 rate up comment 2 rate down comment
    fan. ( преди 8 години )
    до последния анонимИма 8- *** серия .И е великолепен автомобил, това че не си чувал за него си е твой проблем!
  • #4
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз ще изчакам да излезе 10-тата серия(евентуално 11-та, нали на нечетни го карат предимно). Тази 9-та малко, малка ми се вижда.А 8-*** серия що няма? Да не са забравили да броят!Абе БМВ значи - Бензин, Масло и Вода
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сребърни "бъбречета" ще има ли?
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Леле ( преди 8 години )
    ТЦТЦТЦТЦ...Това е АСО..
  • #1
    4 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тойота най-великата кола, който не разбира си купуват бмв 7ца