IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia примамва клиенти с хибриден кросовър

Моделът ще заимства черти както от Sportage, така и от Optima

Kia примамва клиенти с хибриден кросовър

Kia възнамерява да се намеси сериозно в битката при хибридните модели, като в средата на 2016 г. ще представи свой кросовър. Неговите изпитания вървят с пълна сила, твърди изданието Autoexpress, което представи свое виждане за това как ще изглежда автомобилът.
Kia примамва клиенти с хибриден кросовър
На външен вид новият SUV на корейците ще се доближава до новото поколение на кросовъра Sportage, въпреки че ще бъде с по-малки размери от него. В интериора обаче дизайнерите на марката са решили да заложат на друг модел на марката – седана Optima.

Шефът на маркетинг отдела на Kia – Спенсър Чо, уточни, че хибридният SUV ще бъде адресиран към потенциалните купувачи на Toyota Prius, които търсят икономичен и практичен автомобил, но не харесват дизайна на японския модел. 

Кросовърът на корейците е изграден на напълно нова платформа и ще се задвижва от хибриден агрегат, състоящ се от 1,6-литров бензинов двигател и електромотор. Данни за тях засега не се съобщават, остава тайна и на каква трансмисия ще разчита бъдещият модел.
Kia примамва клиенти с хибриден кросовър
Едновременно с хибридния SUV компанията ще представи и компактен кросовър, който да се конкурира с Nissan Juke. На външен вид той ще се доближава максимално до концептуалния Niro, показан през 2013 г.

Неофициални изображения: Autoexpress

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    kEucl ( преди 8 години )
    прилича на carens за офроуд
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    до: 1-вия ( преди 8 години )
    Абе, Анонимний, Приус каква ниша оставя. Я пусни в търсачката да видиш какво е Приус! Ти не знаеш ори какъв модел е, а си тръгнал да даваш мнение за това, какви характеристики притежава или не Приус. Ти освен на снимка виждал ли си го? И освен всеичко в Гейропа хибридите не са приоритет, особено хибридните, защото немската пропаганда е наложила чистия дизел, като върхова и *** купуват ли купуват тракалници...чисти при това.
  • #1
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Правилно са идентфицирали нишата оставена от Prius - практичен, икономичен и красив автомобил . Характеристки които Prius няма.