IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota „пробва” Европа с хибриден RAV4

Японците пускат ограничена серия от 200 бройки на континента

Toyota „пробва” Европа с хибриден RAV4

Toyota стартира продажбите в Европа на хибридната версия на кросовъра RAV4. Японците обаче ще пуснат на първо време само 200 бройки от модела си за пазарите на Стария континент. И ако евентуално към автомобила има интерес, то неговото производство ще бъде увеличено.
Toyota „пробва” Европа с хибриден RAV4
RAV4 Hybrid One на изложението във Франкфурт. Снимка: Automedia.bg

Според Autonews въпреки превъзходството на Prius в сегмента на стандартните хибриди, Toyota все още изостава при „зелените” SUV автомобили. Марки като Audi, BMW, Porsche и Volvo от доста време продават хибридни кросовъри в Европа, докато Toyota едва сега пуска своя RAV4 Hybrid One. Именно заради това японците искат "да пробват" пазара.

Моделът е оборудван със силовия агрегат като Lexus NX300h, в който влизат 2,5-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра, работещ по цикъла на Аткинсън, и електрически двигател с обща мощност 197 к.с. Оборудваният със система 4х4 кросовър ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,7 секунди, а средният разход на гориво е 4,9 л/100 км. Вредните емисии СО2 са 115 гр/км., сочат официалните данни.

Версията за Европа ще се предлага с богато оборудване – LED светлини, кожен салон, люк, навигация и аудиосистема JBL, които влизат в базовия вариант. Срещу доплащане са достъпни видеокамери, следящи обстановката около автомобила на 360 градуса, система за разпознаване на пътните знаци , асистент при паркиране и автоматично включване на фаровете.

Цените на хибридния SUV стартират от 40 900 евро, като първите бройки ще бъдат доставени през януари 2016 г.
 

Тагове: toyota rav4 hybrid
0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Край ( преди 8 години )
    Такъв Рав дизел 2.2 е само 150к.с. и то заради екологията. Фоксовете направиха 2.0 дизел 240 к.с. и си ги шиткат с измама. Нисан Кашкай и Хтрайл. са едва 130 к.с. все заради екологията. Гоолеми терикати тия шваби. Пазарувайте в Кауфланд и Беила маслото с краварката в ъгъла, после братчета мой български ще си ближем ... за сол.
  • #5
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поредната партенка, че щели да пускат 200 бройки ограничена серия. Абсолютна лъжа, най-вероятно съчинена от немската пропаганда. Има още доста неточности/лъжи в статията, но няма нужда да се коментират. Който се интересува от коли веднага ще разбере какво имам предвид. Само за спорта ще кажа, че тези бройки, само за една федерална немска област няма да са достатъчни, а някой *** иска да ни убеди, че са за цял континент. Смешници!
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ех колко е жалко да си *** чалгар, каращ дизел тедеи от най-чистите помпа-дюза и да даваш компетентно мнение за фирмата, правеща най-добрите хибриди и която е пионер в тази област с най-голям пазарен дял.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    до Ауто медия ( преди 8 години )
    Отново публикувате непотвърдена информация. Автомобила ще се продава в нормални количества, дори се очаква в България да се продадът поне 50 такива през 2016 г.
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Първия сериен хибриден SUV е на Тойота - Lexus RX400h от далечната 2005-та.. изоставали били. Айде стига вече с платените от ВАГ партенки, видяхме докъде ги докара пропагандата.
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    A plug-in хибрид кога?