IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха двигателя на новата Opel Astra OPC

Хечбекът ще получи 1,6-литров мотор с 280 к.с.

Разкриха двигателя на новата Opel Astra OPC

Най-мощната версия на новото поколение Opel Astra OPC ще получи 4-цилиндров двигател с обем 1,6 литра. Това разкри главният инженер на проекта Opel Astra – Марк Шмид, в интервю за CarAdvice.
Разкриха двигателя на новата Opel Astra OPC
Настоящото поколение на модела. Снимка: Opel

По думите на експерта, под капака на модела е предвидено пространство за 1,6-литров турбо мотор. И именно той е в основата на проекта по направата на OPC версия на бестселъра на Opel.

Шмид не пожела да потвърди появилите се по-рано съобщения, според които мощността на турбо двигателя ще бъде 280 к.с. Той отказа да коментира и сроковете, в които хот-хечът трябва да се появи на пазара.

Инженерът обаче даде други технически детайли. Един от тях е, че предното окачване HiPer Strut от Opel Insignia OPC и Astra GTC е несъвместимо с новото поколение на Astra. Причината е в намаленото тегло, което прави подобно окачване ненужно.

Тагове: opel astra opc
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    HiPer Strut окачването е преди всичко за елиминиране влиянието върху управлението при предно предаване, а не заради тежестта.Странно решение на Опел и малко разочароващо.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Вагнер ( преди 8 години )
    Така си приказвам, щото съм доста увреден от каране на рено ..към сервиза.
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Вагнер ( преди 8 години )
    Поредния американо-еврейски кашон...също като форд
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    BRAT ( преди 8 години )
    До Зоом ин:Не виждам какво толкова те впечатлява изкарването на 280 коня от 1.6Т, че чак нови сплави ала-бала. Просто колата ще прави 280 к.с. като пикова мощност в малък оборотен диапазон заради малкия обем на мотора. За ежедневието може и да не е кой знае колко приятна за каране, но при спортно шофиране със сигурност ще е чудесно ОПЦ-то. Вече за издръжливостта не вярвам от опел да се посрамят, поне до момента не са със старите ОПЦ-та.
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    280 к.с. от 1.6 бензиново моторче с една турбина - тези или са открили някакви нови сплави и материали за двигателите или вече ги водят консуматив като накладките... или просто това е постижимо само при някакви много специфични идеални лабораторни условия.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    демек ( преди 8 години )
    с това ОРС-подобно Опел прави голяяяма крачка, ама назад!сега остава да дочакаме и новата Инсигния със "страшно" 2.0 моторче и резила ще е пълен...
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    141 ( преди 8 години )
    И тия ще намажат от потъването на VW :D