IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-тежкият пикап на Ford e вече от алуминий

Новото поколение на F-Series Super Duty е получило и модернизирани агрегати

Най-тежкият пикап на Ford e вече от алуминий

Ford разкри подробности за новото поколение на флагмана си при пикапите - F-Series. Цялото семейство Super Duty е получило алуминиева конструкция, както и редица опции, които до момента не предлага нито един от неговите конкуренти.
Най-тежкият пикап на Ford вече е от алуминий
За първи път алуминий бе използван при новата генерация на популярния F-150. Сега неговите "батковци" - F-250 и F-350, също могат да се похвалят с каросерия от този метал. Производителят твърди, че това се прави не само за първи път при този модел, но и в сегмента като цяло. Благодарение на иновацията теглото на товарните машини е намалено средно с около 160 кг., въпреки че пикапите са пораснали на размери и вътрешно пространство, а товароподемността им е увеличена.

Самото шаси, на което се базира Super Duty, е на 95% от високоякостна стомана, благодарение на което твърдостта му при усукване е нараснала 24 пъти. Промените са засегнали също екстериора, който е в стила на F-150, но има разлика в предната част. Тя е с различна решетка на радиатора и нови главни светлини, които при топ версиите са напълно светодиодни.

В интериора също е следван стила на по-малкия пикап, но от Ford са категорични, че компонентите в салона на по-големите пикапи са уникални. Сред тях са приборния пател с 8-инчов TFT дисплей, модернизирана централна конзола и напълно нов волан. Предният ред на седалките е с функция за масаж, като всички кресла разполагат с надуваеми предпазни колани.

Ford Super Duty е получил редица нови опции, непознати за този клас досега. Сред тях са система за следене на мъртвите зони, в чиято основа е камера, монтирана в огледалата. Тя може да следи дори положението при ремарке или каравана по време на движение. Пикапът има камера за заден ход, която може да бъде монтирана в задната част на прицепа. Освен това задният борд е получи система за дистанционно управление.

Гамата бензинови двигатели на моделите включва модернизиран 6,2-литров V8, както и 6,8-литров V10. Предлага се и 6,7-литров дизелов V8, който също е доработен. От Ford обявиха, че на по-късен етап ще разкрият техническите характеристики на агрегатите.

Снимки: Ford

 

Тагове: ford f-series super duty
0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само че поражението от CO2 може да е фатално за целия свят. Също така и бензините с директно впръскване отделят също и доста други вердни емисии.
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 8 години )
    Пичове, основния продукт на горенето е СО2, което е парников газ, но не е отровен или вреден за хората. Растенията го дишат, участва в кръговрата и т.н.Голям бензинов мотор бълва много СО2, но малко други замърсители, които са всъщност големия проблем.При VW и дизелите проблема са твърдите частици и азотните окиси, които са относителни малко като количество, но причиняват тежки дихателни проблеми, смог и киселинни дъждове.
  • #13
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Безсмислена кола, както и всички в този клас.Може би има някакъв смисъл за тези които теглят каравани е ремаркета, но те са малък %.Лицемерна американска нация, най големия замърсител на околната среда в света.
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Anonymous ( преди 8 години )
    Брей туй от халумин, бе!
  • #11
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Говориш глупости или не разпознаваш моделите.Най лекия F-Series Super Duty е 5941/6351 lbs. т.е. минимум 2800 кг. а най тежкия в дългата база crewcarb е 3900 кг.Разхоа на бензиновия вариант е около 20/100
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да - на сайта на форд пише, че тежи към 2400 и харчи 17 mpg комбинирано
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Писанията ти са пълни с "неточности" за да не кажа лъжи.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    tova sa taka nare4enite coal burner...potarsete v google da vidite za kvi emisii ide re4!tova 6te ti zaeme celiq BG trotoar i polovinata putno platno...
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Краси ( преди 8 години )
    Нещо странно има тук?Хем вече е от алуминий, хем "Самото шаси, на което се базира Super Duty, е на 95% от високоякостна стомана...".Ако алуминият е само 5%, май няма как да "е получило алуминиева конструкция", нали?
  • #6
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тая кола няма вредни емисии и сигурно харчи по-малко от 2.0 TDI. Практична кола която не заема много място.Теглото не се споменава но вероятно е намалено от 3500 кг. на 3340 кг.