IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford разкри най-бързия RS в историята си

Новото поколение на спортния Focus развива 266 км/ч

Ford разкри най-бързия RS в историята си

Ford официално разкри динамичните характеристики на новото поколение Focus RS. От американския производител съобщиха, че това е най-бързият представител на линията RS, който някога е произвеждан.
Ford разкри най-бързия RS в историята си
Хечбекът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди, а максималната му скорост достига 266 км/ч. За сравнение предишното поколение на Focus RS достига 100 км/ч от място за 5 секунди, а скоростта, която развива, е 260 км/ч.

Моделът е оборудван с 2,3-литров EcoBoost двигател с 4 цилиндъра. Неговата мощност е 350 к.с. и 440 Нм, но благодарение на функцията overboost може да развива 470 Нм за 15 секунди. Агрегатът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия.
Ford разкри най-бързия RS в историята си
Новият Focus RS разполага със система за задвижване на четирите колела, разпределяща въртящия момент между двете оси и всяко от задните колела. Електрониката на автомобила следи за условията на пътя и 100 пъти в секунда може да преразпредели тягата между двете оси, като максимумът е до 70% в полза на задната.
Ford разкри най-бързия RS в историята си
Хот-хечът има 4 режима на управляващата електроника - Normal, Sport, Track и Drift, които променят настройките на системите за стабилизация и за задвижване на четирите колела. Те променят също твърдостта на амортисьорите и подобряват времето за реакция на педала на газта. Дрифтърският режим осигурява оптимално разпределение на въртящия момент, което помага на водача да удържи колата при поднасяне.
Ford разкри най-бързия RS в историята си
Производството на Ford Focus RS е базирано в германския град Саарлуис, като продажбите му ще стартират в началото на 2016 г.

Снимки: Ford

Тагове: ford focus rs
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    И ми се струва, че докато се появи на пазара тоя модел, Фолксваген, Опел и кой ли не още, ще е продал по няколко хиляди. Нищо че малко се говори за тях и нищо, че никой не знае кога ще се появят. Форд се канят за нов модел три години, две години преди серийното производство показват някакъва шоу версия, една година по-рано и серийния модел. когато колата се появи по пътищата, доста често е и морялно остаряла и като техника и като визия.,
  • #7
    0 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 8 години )
    Една корекция. Предния RS в първоначалното си изпълнение( не RS500), по каталог трябваше да ускорява за 5.9 сек. до 100 км/ч. RS500 бе малко по-добър, но поради предното предаване така и не стана много по-добър в ускорението. Лично аз съм разочарован малко от тоя RS, защото се говореше за ускорение под 4.5 сек., дори нещо от сорта на 4.2-4.3. Ама явно толкова си могат от Форд, дори с 4х4. Всичките им модели са такива, конглокенцията вади по-добри резултати.
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Какво карат лошитеее . . . Иначе го бива Фордчето
  • #5
    15 rate up comment 1 rate down comment
    BACKO ( преди 8 години )
    Нека да е грозен, бавен и с ръчни скорости!Дайте го насам:)Чудесна адреналинка!
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    кой си няма работа ( преди 8 години )
    да ръчка с "безкомпромисната" ръчка!
  • #3
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    на форд не им стана ясно, че трябва автоматична трансмисия на тази бегачка. така си остава просто една бегачка за можещи карачи, но те не винаги са тези , които могат да си я позволят. даже често не могат.
  • #2
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не харесвам форд , този също визуално е зле , но ще ми е приятно да гледам как наказва немските "премиуми" и оная гробница ФВ където ги свари?
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Фантастичен е! И цената е страхотна (за щатите нали.. тук не може) 36 000 долара