IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i5 ще бъде кросовър на водород

Третият екомодел на баварците ще се конкурира с Tesla Model X

BMW i5 ще бъде кросовър на водород

Следващият – трети модел от екологичната гама BMW i, ще представлява кросовър, задвижван с водородни клетки. Това обяви сайтът BMW Blog, който се позовава на свои източници.
BMW i5 ще бъде кросовър на водород
Досега се считаше, че бъдещото BMW i5, както ще се казва автомобилът, ще представлява седан с размерите на 5-Series. Баварците обаче са променили тези си намерения и ще заложат на кросовър с 5 места.

Новият модел трябва да се появи на пазара през 2020 г., като ще представлява алтернатива на новия Tesla Model X. Силовият агрегат на кросовъра ще бъде изграден като част от проекта за сътрудничество с Toyota, като по неофициални данни мощността му ще бъде 225 к.с.

Около 2 години преди официалната премиера на BMW i5 баварският производител ще покаже концептуална версия на модела.

Снимка: BMW Blog

 

Тагове: bmw i5
0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 12 rate down comment
    9/11 ( преди 8 години )
    Е как кой..ТОЙОТА, според японските разбирачи тук, което те сами явно не разбират е "доста тъпо"! Сега ще кажат "ми те дават дизели, взимат хибридни технолигии и вече и водородни технолоогии" и пак не разбират, че това също е "доста ТЪПО", защото според тях (японските клавиатурни фенове и разбирачи) дизела бил назад във времето и т.н.! ТОЕСТ ТОЙОТА ДАВА НАПРЕДНАЛА ТЕХНИКА В ЗАМЯНА НА ИЗОСТАНАЛА...ЛОГИЧНО НАЛИ?!
  • #2
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само да ви спомена грОмотници. Сътрудничество не значи единия прави другия взима. Кой е толкова гламава да се съгласи на такова нещо ?
  • #1
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Браво на Тойота!