IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският клонинг на Audi Q3 излиза зад граница

Компанията Zotye не се притеснява от съдебните искове срещу нея

Китайският клонинг на Audi Q3 излиза зад граница

Китайската компания Zotye представи на автосалона в Чънду своя нов модел – компактния кросовър S21, чийто външен вид е изкопиран напълно от Audi Q3. Снимки и информация за автомобила публикува сайтът CarNewsChina.
Китайският клонинг на Audi Q3 излиза зад граница
Екстериорът на машината, особено в нейната предната част, напълно повтаря този на Audi Q3. При задните светлини китайските дизайнери също не са проявили въображение, като са повторили формите на по-големия кросовър Audi Q5.

Що се касае до интериора, там нещата изглеждат различно. Единствено лостът за скоростите повтаря този на немския модел. В салона е поставен голям сензорен екран на мултимедийната система, работеща с операционната система Android.
Китайският клонинг на Audi Q3 излиза зад граница
Техническите нещата също нямат нищо общо с моделите на Audi. Zoyte S21 разчита на 1,5-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност е 162 к.с. Той работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна трансмисия.

Любопитното е, че китайците смятат да продават кросовъра и в чужбина, без да се притесняват от претенциите на Audi. Преди време Zoyte показа копия на Volkswagen Tiguan и Porsche Macan, заради които концернът Volkswagen заведе съдебни дела.
Китайският клонинг на Audi Q3 излиза зад граница
Практиката в страната обаче показва, че местното законодателство в областта на авторските права не е развито и това най-вероятно ще доведе опитите на немците до неуспех.

Снимки: CarNewsChina
 

Тагове: audi q3 zoyte s21
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо до AUDI -Faggot ( преди 8 години )
    Заложи и ще спечелиш!
  • #6
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Джеки Чан ( преди 8 години )
    Хубавото на китайската кола е че си караш с евтини "оригинални" китайски части а ние караме немски коли с китайски части!
  • #5
    14 rate up comment 13 rate down comment
    AUDI-Faggots ( преди 8 години )
    Залагам, че е по-качествен!
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ами няма смисъл от скъпи немски кошници, след като може и по ефтина китайска кошница със същото качество
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ку-ку ( преди 8 години )
    Да, знам за източните разбирания, ама я да си напечатам юани, защото ме кефят. Какво ще се случи с мен? Съд и както правят при тях, може и аз да го отнеса на площада с калашник в главата...Коментарът ми по-долу е на възмущение.
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 8 години )
    Защото там имат максима, че когато един продукт е добър, трябва да бъде копиран. Приема се за комплимент в обществото... поне така бях чел някъде.
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    ку-ку ( преди 8 години )
    Добре, бе! Абе, 1 500 000 000 население и копират вместо от толкоз хора да се появят дизайнери със собствено усещане за автомобил?!?!?!?!?!?!?