IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford откри завод за двигатели в Русия

Целта е производството в страната да е по-малко зависимо от вносни части и валутни колебания

Ford откри завод за двигатели в Русия

Руското дружество на американския производител на автомобили Ford, Ford Sollers, откри завод за двигатели за 275 млн. долара, който ще помогне производството на автомобили в страната да е по-малко зависимо от вносни компоненти и колебания на валутните курсове, съобщава Ройтерс.
Ford откри завод за двигатели в Русия
Снимка: Ройтерс

Ford иска 60% от разходите за производство на автомобили за руския пазар да се влагат в самата страна още до 2020 г., за да намали, например, вносните си мита за автомобилни части.

Новият завод, който се намира в татарската република, има капацитет на производство до 105 000 двигатели на година с възможност за разширяване на дейността до 200 000 двигатели, заяви Ford Sollers.

Поне 30% от произведените в Русия автомобили, включително моделите Fiesta, Focus и EcoSport, ще бъдат с местно създадени двигатели, заяви компанията, без да предоставя времева рамка. Ford в момента не произвежда двигатели в Русия.

„Основната ни цел в съответствие с дългосрочната ни вътрешна стратегия е да стартираме производство на двигатели със значителна степен на локализация. Напълно отдадени сме на тази стратегия, която е ключова за бизнеса ни в сегашната външна среда“, заяви Адил Шринов, главен оперативен директор на Ford Sollers.

След години на ръст от над 10% руските продажби на автомобили се сринаха през 2014 г., след като икономиката се сви, а рублата поевтиня в следствие на по-ниските цени на петрола и санкциите на Запада.

Прогнозите са, че продажбите на нови автомобили в Русия ще спаднат с 36% през тази година до 1,55 милиона броя, сочат данни на Association of European Businesses (AEB). За периода между януари и юли продажбите са се понижили с 35% на годишна база, казват от организацията.

Продажбите на Ford в Русия са спаднали с 52% през същия период, макар че компанията представи четири нови модела в страната през тази година. Тя пое контрола и над дружеството Ford Sollers, което излезе на червено през миналата година заради икономическия колапс.

Още автомобилни новини с икономическа тематика четете в Investor.bg

Тагове: ford sollers
0 от 500
  • #16
    19 rate up comment 1 rate down comment
    новите "Санкции ( преди 8 години )
    балъците нямат брой и чет
  • #15
    19 rate up comment 7 rate down comment
    --- ( преди 8 години )
    Нали *** все хвали руската техника и плюе по лошите американци. Ама няма май нищо против американски завод да храни руснаци :D
  • #14
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Не само Форд.В Калуга е открит нов завод за двигатели на vw за има-няма 4милиарда евро.Значи сега ще има съревнование кой прави най-дефектните двигатели.Форд или СОЦваген.Колкото до рублата - руските джуджета най-големите джуджета, руските болни най-здравите болни.
  • #13
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нали целта е да се подпише трансатлантическото сътрудничество. След това няма правителства-мравителства. При спор има само арбитраж. Ноо досега за да се продава в Европа трябва! да е доказано безвредно, докато в америка се продава! докато се докаже, че е вредно. Ама *** доказвай, те изследванията понякога са за милиони. Жалка продажна Европа умира.
  • #12
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    соросоидче, руснаците не налагат рублата за световна парична единица. така че прави разлика между двете валути. освен това ти гарантирам, че рублата има много по-голяма стойност по простата причина, че Русия е най-богатата държава на природни ресурси. имат нещо зад гърба си, а краварите имат само *** ***. ако не са войните които водят за да заграбват и ограбват другите държави са за никъде. знам че няма да го разбереш. промито ти е мозъчето от прпаганда и хамерикански филми.
  • #11
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Илко ( преди 8 години )
    В БГ "братята" американци няма ли да направят нещо или само потупване по рамото ще има?
  • #10
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Доларите не струват дори колкото хартията на която са напечатани. Това е най-официалната фалшива парична единица. Печатниците не смогват да печатат.
  • #9
    20 rate up comment 7 rate down comment
    до Комент от блатото ( преди 8 години )
    "БВП на икономиката се увеличава"В рубли обаче.В долари се свива."по евтино да се произвежда в Русия и експортира"Забравяш митата - действат и на обратно - тия двигатели няма да излязат по-евтини от произведените в Европа.
  • #8
    46 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    политиката на сащ е антиевропейска. предизвикаха войната в *** за да отделят европа от русия, скараха ги за да прекратят икономическите връзки и търговията, после предизвикват бежанска вълна за да може европа още повече да клекне и да приеме техните условия за търговия и за да може да си продават гмо съвсем спокойно. хитри са гадовете а европейците глупави че им се вързват.
  • #7
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Хъммм ( преди 8 години )
    не се заблуждавайте , САЩ не са *** , а протестанти , и просто по политически причини са ПРОеврейци ,