IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan инвестира 100 млн. лири в новия Juke

Сумата е предназначена за модернизиране на завода в Съндърланд

Nissan инвестира 100 млн. лири в новия Juke

Сумата от 100 млн. лири ще инвестира японската компания Nissan за производството на новото поколение Juke. Парите са предназначени за завода в Съндърланд, Великобритания, където се произвежда и настоящия Juke.
Nissan инвестира 100 млн. лири в новия Juke
Настоящото поколение Juke. Снимка: Nissan

Според официалната информация от Nissan, изцяло новото поколение на успешния компактен кросовър ще бъде готово в средата на 2016 година, като се появи на пазара в края на същата година.

Инвестицията в Съндърланд е предназначена за модернизиране и разширяване на съоръжението, като ще открие 3400 нови работни места преди края на това десетилетие.

Колкото до новото поколение на Juke, то ще бъде изградено на платформата CMF-B, използвана за Renault Clio и следващото поколение Nissan Micra. Информацията е ограничена, но се очаква моделът да запази оригиналния си дизайн, който го превърна в хит на пазара. Благодарение на новата си архитектура, кросовърът ще предлага по-просторен салон, по-висок комфорт и по-голям багажник. А това е критично важно за успеха му в този пренаселен пазарен сегмент.

Спекулациите сочат, че още в началото на 2016 година ще видим концептулана версия на новия Juke. А в края на годината ще бъде показан и серийният автомобил.

Тагове: nissan juke
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Джук е на повече от 5 г. вече и все още се продава добре и хората го харесват и на всичкото отгоре ще инвестират в него нови 100 млн. Така, че теорията ти за "дизайнерската изгъзица" е меко казано смешна. За класическите Мерцедеси си прав. Само, че такива не се правят от 20 г. В момента правят всичко друго, но не и класически. Последната им модна линия със заоблени форми и котайски светлини може да впечатли само хора, които нямат никакво чувство за естетика и вкус.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    като гледам кнфекцията която бълва фръцваген и жук започва да ми става все по-симпатичен. най малкото има младежки а не пенсионерски вид. бих го нарекал странен а не грозен. различен е от сивата маса автомобили на пътя и те кара да се усмихваш. наточената версия пък засрамва доста спортисти. можеш да го караш навсякъде без притеснения. уникален автомобил с доста добър успех. не случайно другите се мъчат да го копират.
  • #4
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еее, има и други грозотии... Какво ще кажете за Citroen Cactus? Или за Fiat Multipla? Но че Juke е уникално грозен не споря :-)
  • #3
    5 rate up comment 18 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    Настоящото поколение на Juke е най-грозният автомобил, който човечеството е произвело някога...
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Браво аутомедия. ( преди 8 години )
    ``Нисан инвестира 100 млн. лилий в новия Juke.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Според уикипедия в момента в завода работят 6000, така че 34000 работни места нещо не ми се връзват! Както казват унгарците "Поживьом, увидем".