IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar F-Pace показа своя профил

Семейна спортна кола, така британците анонсират кросовъра

Jaguar F-Pace показа своя профил

След серия от тийзър изображения на своя първи кросовър, британският производител Jaguar показа първа официална снимка на серийния F-Pace. Той ще има премиера във Франкфурт, а на пазарите ще се появи през 2016 г.
Jaguar F-Pace показа своя профил
Снимка: Jaguar

Кадърът разкрива страничната част на модела, който британците анонсират като "семейна спортна кола". Дизайнът е повлиян до голяма степен от концепцията C-X17, като е изпълнен в стила на останалите нови модели на производителя.

Както вече бе съобщено, първият кросовър в историята на Jaguar е построен на алуминиевата платформа iQ[Al], която според информацията подсигурява ниско тегло и изключително просторен салон.

Данни за гамата от мотори липсва, но се очаква F-Pace да предлага новите 4-цилиндрови дизелови и бензинови агрегати от серията Ingenium, както и по-мощни V6 мотори. Възможна е появата на суперспортна модификация под името F-Pace SVR, при която агрегатът ще бъде V8 с обем 5,0 литра.

Спекулациите сочат, че бъде пусната и напълно електрическа версия, като тя най-вероятно ще бъде готова след няколко години. Този модел ще може да изминава почти 500 км. с едно зареждане на акумулаторите.

Премиерата на Jaguar F-Pace ще се състои в средата на месеца във Франкфурт. Стартът на продажбите е насрочен за 2016 г.

Тагове: jaguar f-pace
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    фермера ( преди 8 години )
    Профила е като на Инфинити от 2008 година.Време е да обявят междуосието и да вдигнат предния капак да видим как е разположен двигателя.На пръв поглед има същия проблем като Порше Макан-тясна предна врата !
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Джагуар е в така наречената ултра премиум категория
  • #5
    0 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам за какъв Ягуар говорите. Това е ТАТАгуар тъй като марките Ягуар и рейндж/ланд роувър са собственост на Индийската компания ТАТА. Когато бяха английски тея марки почти бяха загинали. Добре че са индийците че да ги развият както трябва.
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    BRAT ( преди 8 години )
    thebrainless, не подценявай никога форумните гении. Точно когато си мислиш, че си прочел най-тъпите мнения, нивото спада още!По темата: Ягуарът е страхотен, заедно с Ленд Ровър се развиват много добре. Инвестират в нови модели като за световно, а и наскоро прочетох нещо любопитно, че по отношение на рентабилността за произведена бройка, само Порше има по-високи показатели.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Ягуар винаги са се откроявали с достатъчно оригинален дизайн, много трудно някой може да ги обвини във взаимстване.
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Спокоооойно! Форумните гений веднага ще кажат на какво им прилича. Отзад инфините, отпред панамера, отстрани мх5, отгоре ферари калифорния, отдолу кадет А
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    kaco ( преди 8 години )
    Това всъщност е концепт на МОСКВИЧ offroad от 1964.