IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz направи електромобил с пробег 500 км.

Моделът е изграден на базата на кросовъра GLE

Mercedes-Benz направи електромобил с пробег 500 км.

Германската компания Mercedes-Benz е готова с нов концептуален модел, задвижван на електричество. Това съобщи шефът на научно-изследователския отдел на марката Томас Вебер пред Auto Motor und Sport.
Mercedes-Benz направи електромобил с пробег 500 км.
Хибридът GLE. Снимка: Mercedes-Benz

Топ мениджърът разкри, че премиерата на машината ще се състои в най-близко време, както и че с едно зареждане тя ще може да изминава около 500 км. Вебер не пожела да даде други подробности, но според неофициална информация в основата на модела е кросовърът Mercedes-Benz GLE.

Новият модел на производителя от Щутгарт ще трябва да се конкурира на пазара с Audi Q6, което ще бъде представено на предстоящия автосалон във Франкфурт, както и с Tesla Model X. Американският електромобил е вече готов и продажбите му ще стартират в началото на 2016 г.

Настоящото поколение на Mercedes-Benz GLE бе представено в началото на годината, като освен с бензинови и дизелови мотори се предлага и с хибриден агрегат. В него влизат 3,0-литров V6 с мощност 333 к.с. и електромотор със 116 к.с. Разходът на хибрида е 3,3 л/100 км, като само на електричество той може да измине 30 км.

Тагове: mercedes-benz gle
0 от 500