IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се хвърля срещу BMW X4

Купеобразният кросовър на чехите ще е готов през 2017 г.

Skoda се хвърля срещу BMW X4

Skoda разработва нов кросовър, който ще се позиционира като директен конкурент на BMW X4 и Mercedes GLC Coupe. Той ще излезе на пазара през 2017 г., твърди изданието Autoexpress, което публикува неофициални изображения на модела и информация за него.
Skoda се хвърля срещу BMW X4
Кросовърът ще има стреловиден профил, полегат покрив и голям просвет. Моделът на чехите ще получи нов информационно-развлекателен комплекс и цифров приборен панел.

В гамата двигатели на автомобила ще бъдат включени бензинови и дизелови агрегати, които ще работят в комбинация както с механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия. Около година след излизането на модела ще се появи и хибридна версия.
Skoda се хвърля срещу BMW X4
Преди това обаче – до края на тази година, Skoda ще представи своя голям SUV, който ще се казва Snowman или Polar. В гамата на компанията той ще заеме място над Yeti, като продажбите му ще стартират в началото на 2016 г. Тогава ще се разберат и цените на машината.

Кросовърът ще се произвежда в завода в Квасини (Чехия), където се сглобяват моделите Roomster, Yeti и Superb. Автомобилът ще де бъде изграден на платформата MQB на Volkswagen Group, като ще разчита на мотори с обем от 1,4 до 2,0 литра.

Освен това в Skoda работят и върху бюджетен кросовър на базата на Fabia, който ще се разположи под Yeti в гамата на марката. Негови основни конкуренти ще бъдат Nissan Juke, Suzuki Vitara, Peugeot 2008, Opel Mokka.

Този модел също ще е на платформата MQB, като ще получи допълнителни пластмасови предпазители на калниците и броните, както и увеличенproswet . Двигателите ще бъдат заимствани от Fabia – 1,2-литров бензинов мотор с мощност 110 к.с. и 1,4-литров дизел със 105 к.с.

Снимки: Autoexpress

 

Тагове: skoda suv
0 от 500