IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen извади плажен Cactus

Откритият кросовър предлага защита на салона от вода и пясък

Citroen извади плажен Cactus

Citroen разкри подробности за концептуалния модел Cactus M, чиято премиера ще се състои на автосалона във Франкфурт. Компактният лек кросовър няма покрив, но демонстрира нестандартен интериор и малък турбо мотор.
Citroen показа плажния Cactus
В основата на Cactus M е произвежданият през 80-те години на миналия век Citroen Mehari. Новият модел на французите е предназначен за хората, стремящи се към активен отдих и въпреки че се води кросовър, е само с предно предаване.

Вратите на концепта са от специална пластмаса, а колонките отпред и отзад са покрити с дърво. Те са проектирани така, че върху тях да може да бъде поставен уейкборд или дъска за сърф. Салонът е напълно открит, като достъпът до задната част става с помощта на степенка.

Интериорът на Cactus M не се страхува нито от влага, нито от пясък. Той може да се мие директно с маркуча, като водата ще напусне салона през отвори в пода. Цветовете на салона за заимствани от тези на екипировка за сърфинг, а седалките са покрити с неопрен.

Вратите и броните на автомобила са покрити със специален термопласт, който е устойчив на удари, ожулвания, солена вода и пясък. Багажникът на концепта лесно се превръща в кушетка за спане, която може да се покрие с тента и така се получава непромокаема палатка. Предвижването по плажа се улеснява от системата против буксуване Grip Control с 4 режима на работа.

Най-интересното при Cactus M е под капака. Концептът е получил 3-цилиндров бензинов турбо мотор, развиващ 110 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Обявеният смесен разход на гориво е едва 4,8 л/100 км.

Снимки: Citroen

Тагове: citroen cactus m
0 от 500