IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentayga на стероиди тества Bentley

Върховата версия на кросовъра ще получи добавка Speed към името си

Bentayga на стероиди тества Bentley

Bentley стартира тестове на „напомпана” версия на първия кросовър в историята си – Bentayga, съобщава изданието WorldCarFans, което публикува снимки и информация за автомобила.
Bentley тества Bentayga на стероиди
Повечето детайли за модификацията, която ще се предлага под името Speed, остават загадка. От снимките се вижда, че кросовърът е получил нова броня, голям въздухозаборник и спойлер. Машината има още антикрило, странични престилки, масивни джанти от литий и модернизирана спирачна система.

По неофициални данни Bentayga Speed ще получи обновения 6,0-литров бензинов туин-турбо W12 двигател, чиито динамични характеристики се държат в тайна. Мощността на стандартния агрегат е 600 к.с. и 900 Нм, но при версията Speed показателите ще нараснат.

Стандартният Bentayga ще бъде показан на автосалона във Франкфурт по-късно този месец, а продажбите на кросовъра ще стартират в началото на следващата година. Моделът е изграден на платформата MLB, която разделят Audi Q7 и следващото поколение на Porsche Cayenne, като ще бъде достъпен и в модификация със 7 места.
Bentley тества Bentayga на стероиди
Освен с 6,0-литровия W12 кросовърът на Bentley ще се предлага и с туин-турбо V8 с обем 4,0 литра. През 2017 г. на пазара ще излезе и модификация с хибриден агрегат.

Снимки: WorldCarFans

Тагове: bentley bentayga
0 от 500