IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla най-после разкри Model X

Клиентите вече могат да си избират опции за електрическия кросовър

Tesla най-после разкри Model X

Tesla пусна на официалния си сайт в интернет онлайн-конфигуратор за клиентите, които вече са направили предварителни поръчки за кросовъра Model X. На него е разсекретен външния вид на автомобила, цената му, както и техническите характеристики, съобщава InsideEVs.
Tesla най-после разкри Model X
Към момента на конфигуратора е показана единствено върховата версия – Signature, която първа ще се появи на пазара. Тя е с мощност 772 к.с., които идват от два електромотора – 262 к.с. на предната ос и 510 к.с. на задната. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии с капацитет 90 кВт/ч. Тази модификация на електрическия кросовър ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, както и да развива максимална скорост от 250 км/ч. С едно зареждане автомобилът ще изминава 386 км.
Tesla най-после разкри Model X
Версията Signatute е получила „умно” пневматично окачване, което се настройва в съответствие с навигацията, модерна аудиосистема, втори ред седалки с 3 места, които могат да се регулират независимо от едно от друго, прибиращ се в пода трети ред седалки, парктроник и подгрев на креслата.

Като опции се предлагат система за теглене на ремарке с максимално тегло 2,3 тона, подгряване на волана, както и допълнителна система Ludicrous Mode. Тя струва 10 000 долара, като променя настройките на електромоторите и намалява времето за ускорение до 100 км/ч от място до 3,2 секунди.
Tesla най-после разкри Model X
В САЩ цената на Tesla Model X Signature варира между 132 000 и 144 000 долара. За да бъде закупен кросовъра, клиентът трябва да внесе предплата от 40 000 долара. За сравнение капарото за стандартния модел е 5000 долара. Като цяло версията Signature струва около 25 000 повече от обичайния модел.

Снимки: Tesla
 

Тагове: tesla model x
0 от 500