IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци искат парче от Daimler

Корпорацията BAIC Motor води разговори с германския концерн

Китайци искат парче от Daimler

Китайската корпорация BAIC Motor е готова да стане най-големият инвеститор в германския автомобилен концерн Daimler, съобщава Ройтерс. Преговорите между двете страни са на финалната права и се очаква да бъдат финализирани до края на годината.
Китайци искат парче от Daimler
Ако всичко завърши успешно, BAIC ще стане третият автомобилен производител от Китай, който ще инвестира в производство на автомобили зад граница. Към момента това правят Dongeng Group, която притежава дял от Peugeot-Citroen, и SAIC Motor, която има акции от General Motors.

Сътрудничеството между BAIC и Daimler е факт от години. В Китай работи предприятието Beijing Benz, чиято собственост поравно е разделена между BAIC и Daimler. Джойнт венчърът произвежда удължената база на Mercedes-Benz E-Class, както и моделите C-Class и GLK за китайския пазар. Освен това немците притежават и 10% от акциите на BAIC.

В момента най-големите притежатели на акции в Daimler са Kuwait Investment Authority (KIA) и Renault-Nissan, които имат съответно 6,8 и 3,1%. В същото време Daimler държи 15% от руския КАМАЗ.

Снимка: Ройтерс

Тагове: daimler ag baic motor
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нормално е да става вече китайска собственост. Постепенно нещата ще си дойдат на мястото. То този балон не може да се надува безкрайно. Идва момента и на пукането му.
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Забравиха и MG-Rover, част от Шанхай Мотърс
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    "BAIC ще стане третият автомобилен производител от Китай, който ще инвестира в производство на автомобили зад граница"...май че сте забравили за Geely - Volvo....
  • #2
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Леко ( преди 8 години )
    Ти сигурно знаеш, защото караш само чисто нови Мерцедеси...хахахах! Този форум наистина е цирк..!
  • #1
    7 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ха ха, нека влязат и да ги купят изцяло. поне да им оправят качеството. то не е нормално да прекарваш повечето време в сервиза, вместо на пътя.