IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа „полуспортен” i20

N-версията на хечбека е получила леко увеличение на мощността

Hyundai показа „полуспортен” i20

Само преди дни от Hyundai обявиха, че на предстоящия автосалон във Франкфурт ще покажат своя нов бранд N Performance, под който ще се продават спортните модификации на моделите на марката.
Hyundai показа „полуспортен” i20
Преди това обаче корейците решиха да разкрият „полуспортна” версия на хечбека си i20, която е оборудвана с допълнителен пакет N Sport. Промените при нея са свързани с дизайна, който е по-агресивен и демонстрира нови 17-цолови джанти и изпускателна система от неръждаема стомана.

Променени са и настройките на управлението, както и окачването, което е по-твърдо, благодарение на поставените нови пружини. Мощността на мотора също е увеличена, макар и незначително. Стандартният i20 разчита на 1,4-литров двигател със 100 к.с., които при версията N Sport вече са 115 к.с.

Увеличен е и максималният въртящ момент на агрегата – от 134 на 160 Нм, но скоростната кутия си остава същата – 6-степенна механична. От Hyundai не уточняват динамичните характеристики на хечбека, който в стандартния си вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,4 секунди.
Hyundai показа „полуспортен” i20
Не е ясно също и дали тази версия изобщо ще достигне до пазарите на Европа, тъй като бяха съобщени единствено цените за Южна Африка. Там модификацията ще се продава за 17 800 щатски долара, което е с 1600 долара повече от стандартния Hyundai i20.

Снимки: Hyundai

 

Тагове: hyundai i20 n performance
0 от 500