IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler е готов с 6 нови модела

Сред тях са възродената Baracuda, както и първият кросовър на Alfa Romeo

Fiat-Chrysler е готов с 6 нови модела

Ръководството на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA) организира закрита презентация на цели 6 свои нови модела, които са били показани на дилърите на марката в САЩ, съобщава Automotive News.
Fiat-Chrysler е готов с 6 нови модела
Сред новостите са кабриолет с марката Dodge, който ще получи името Baracuda, както и следващото поколение на седана Charger. За Baracuda е известно единствено, че е изграден на шасито със задно предаване на седана Alfa Romeo Giulia, показан през юни.

Същата платформа е в основата и на новата генерация на Charger. Според информациите моделът е изграден в стила на концептуалния Charger RT, показан през 1999 г. Според дилър, присъствал на срещата, новото поколение на седана прилича на Chevrolet Corvette с четири врати.

По време на мероприятието е бил показан и възроденият всъдеход Jeep Grand Cherokee Wagoner. Той е изграден на модернизираната платформа на стандартното Grand Cherokee, като е получил три реда седалки.

Дилърите на алианса са видели и „напомпана” версия на Grand Cherokee – Trackhawk, която е оборудвана с 6,2-литров V8 двигател с компресор. Мощността на мотора Hellcat е 717 к.с., като с него всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди.

Не са пропуснати и италианските модели. Сред тях е първият кросовър на Alfa Romeo, както и роудстърът Fiat 124 Spider, който е изграден на базата на новото поколение Mazda MX-5. Двувратката е била показана във топ версията Abarth, която разчита на 1,4-литров турбо мотор с 200 к.с.

Лично шефът на алианса Серджо Маркионе е запознал подчинените си с новите модели. Той е обявил на дилърите, че най-вероятно Fiat Chrysler Automobiles съвсем скоро ще се обедини с друг голям производител, но това няма да се отрази на марките на концерна. Според Маркионе до 2018 г. FCA ще извади на пазара цели 30 нови модела.

Снимка: Dodge

 

Тагове: chrysler automobiles
0 от 500