IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz тества конкурента на BMW X4

Крос-купето на компанията от Щутгарт използва шасито на C-Class

Mercedes-Benz тества конкурента на BMW X4

Mercedes-Benz продължава тестовете на бъдещото си крос-купе, което ще трябва да се конкурира на пазара с BMW X4. Изданието Worldcarfans публикува снимки на прототип на модела GLC Coupe, както и информация за него.
Mercedes-Benz тества конкурента на BMW X4
Машината е покрита с малък камуфлаж, но от фотографиите може да се придобие яснота за нейния дизайн. В основа й е шасито W205, на което е изградена новата C-Class, както и кросовърът Mercedes-Benz GLC.

Габаритите на GLC Coupe са сходни с тези на стандартния GLC. Междуосието при кросовъра е 2873 мм, което е с 33 мм повече от това на седана Mercedes-Benz C-Class. Окачването при всъдехода е идентично с това на донора му, същото се отнася и за мултимедийната система и асистентите за водача, с които е оборудван автомобилът. Сред тях е и системата за избор на режим на движение Dynamic Select, а срещу доплащане ще се предлага пневматично окачване.

Що се отнася до двигателите, GLC Coupe ще получи най-мощните 4-цилиндрови двигатели от C-Class. Това са дизеловите модификации GLC 220 d 4Matic (170 к.с.), GLC 250 d 4Matic (204 к.с.) и бензиновата GLC 250 4Matic (211 к.с.).
Mercedes-Benz тества конкурента на BMW X4
Няма да се мине и без модификация, която ще бъде разработена от спортното подразделение на компанията от Щутгарт – AMG. Ще има и хибридна версия, която ще се появи едновременно с останалите.

Снимки: Worldcarfans

Тагове: mercedes-benz glc coupe
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Bandit ( преди 8 години )
    Колега тук не говорим за взаимстване на идеи, нормално е особено когато един тип автомобил е направил такъв фурор, да искат да направят и останалите нещо подобно. Но ще дам за пример модела на БМВ Grant coupe, което е пряк конглокент на Мерцедес ЦЛС. Ами както и да го погледнеш колите са със коренно различен почерк въпреки еднаквия си клас. После се опитай да сравниш БМВ X6 и Mercedes GLC мисля, че така се водеше.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Я сега да видим тези, които разбират от копиране дали ще се сетят пък BMW-то от кого го копираха, че толкова се възмущават на МБ!
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По-лошото е, че след някоя и друга година, ще трябва да им правят емблемите като светещи реклами на покрива,за да могат да се различават различните марки.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Bandit ( преди 8 години )
    Видях наживо вчера конглокента на Мерцедес относно БМВ Х6...., ами не са се справили добре там където има разлики с БМВ, а то е отзад и отпред. Ако погледнете колата отстрани ще се чудите коя кола е. Не виждам смисъл в това, но те си имат други виждания.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Та то винаги е било така, вървят кабриотата, правят се кабриолети, вървят комбитата, правят се комбита, сега вървят тези... незнам точно как да ги нарека, скоро сигурно и Корейци, и Японци ще пуснат подобни машини на пазара.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Е добре, какъв е смисъла да се копира BMW-то, с емблема на Мерцедес? До там ли стигна автоиндустрията, нещо като върви, да се направи и с друга емблема?