IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo засрами BMW на Нюрбургринг?

Новата Giulia заковала време от 7:43 мин. на Северната дъга

Alfa Romeo засрами BMW на Нюрбургринг?

Спортният седан Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde е постигнал време от 7 минути и 43 секунди при бърза обиколка на пистата Нюрбургринг, съобщава холандското издание Аutoblog. Резултатът все още не е потвърден от италианската компания, но се твърди, че това ще стане в най-скоро време.
Alfa Romeo засрами BMW на Нюрбургринг?
Снимка: Аutoblog.nl

Колкото до постигнатото време, то е повече от добро. Неофициалният към момента резултат на новата Giulia надминава постиженията на автомобили от ранга на Mercedes SLS AMG (7:44) и Audi R8 V10 (7:44).

По-любопитното е, че Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde се оказва по-бърза от последното BMW M3, което открай време е еталон сред спортните коли в сегмента. Времето на седана на базираната в Мюнхен компания е 7:52 мин., или с цели 9 секунди по-слабо от това на Alfa Romeo Giulia.

Няма информация за това дали моделът е бил оборудван със система AWD или е използвал стандартното задвижване към задните колела. Предполага се обаче, че под капака на Giulia Quadrifoglio Verde е бил поставен мотор с мощност 540 к.с. По-рано бе официално съобщено, че моделът разполага с 2,9-литров V6 двигател с двойно турбо и мощност от 510 к.с.

Дали постижението на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde е реално или представлява поредната спекулация, предстои да разберем.

Още по темата:
Звукът на новата Alfa
Alfa Romeo Giulia отвътре
Alfa Romeo разкри новата Giulia QV

 

 

 

0 от 500
  • #30
    8 rate up comment 5 rate down comment
    бухаха ( преди 8 години )
    Тея с беемветата са комплексарчета с малки чучури.......ха-ха-ха.
  • #29
    14 rate up comment 9 rate down comment
    пф... ( преди 8 години )
    Абе въшки какво надигнахте глава от една измислена статия.Веднага се почна с хейта по БМВ!!Самият факт,че всички се сравняват с тях е показателен коя марка е лидера.Защо не се написа,че бие по време р8 или СЛС?И още нещо м3 от преди 8 години е с време 20 секунди по-добро,защо не се сравняват с него?А това време на м4 е от преди 16 месеца и е с 85 коня по-малко,не е особено впечатляващо май!Тръгнали са по пътя на АУДИ да впечатляват предимно с реклама по-малко с качество и удоволствие от карането
  • #28
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    до Wow,колега, защо говориш глупости ... това, че не са надеждни и собствениците им висят постоянно по сервизите!? Това са нелепи глупости, написани на изуст ... без дори да имаш поглед в/у нещата. Аз като собственик на Алфа от 3 години и като работата ми е свързана с посещаване на различни сервизи, ще ти кажа, че Алфа на пътя никога, НИКОГА не е оставала! Остават хората, които не си поддържат колата и най-вече които не си проверяват маслото и си "заварят" колите по магистралите.
  • #27
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Wow ( преди 8 години )
    Бързи и красиви, можеби да но НЕ и НАДЕЖДНИ! Така, че успех на Алфа, но това не е кола за всеки. Досегашните модели са пълни с технически проблеми и хората висят по сервизите постоянно! Дано този път се представят по-добре!
  • #26
    10 rate up comment 1 rate down comment
    v1per ( преди 8 години )
    Всичко е маркетинг, дано времето се окаже вярно от спекулациите! Нормално е кола с 3кг на 1к.с. да даде такова време предвид и баланса на шасито(50:50).Друг е въпросът дали ще може да се конглокира с немците по качество, цена, поддръжка и функционалност.Успех на АЛФАААА!!! Най-накрая имаме автомобил за който можем да мечтаем!Аугирииии АЛФИСТИ!
  • #25
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За 400 метра 100 км/ч? Тия с Трабанти ли се състезават?
  • #24
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Джигитите вече се събират през седмица, за да се пробват на импровизирана писта от 400 метра. Друго нововъведение е времето, през което са сбирките. Заради полицейските акции в неделя вечер, участниците в гонките са решили този ден да почиват. Това обаче не важи за останалите дни от седмицата. Истинска еуфория настъпва преди въпросната гонка. Като истински професионалисти, джигитите усърдно подготвяли автомобилите си. В тези състезания хондите са непобедими, твърдят запознати. На 400-метровата отсечка с бърза кола се развива скорост между 100 и 160 км.
  • #23
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Селяните от БМВ който ги хване той ги засрамва.Това не е никаква новина.
  • #22
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дошо в това сазтезание не участва хонда бягай в ф1 или штсс :Д
  • #21
    21 rate up comment 16 rate down comment
    7:22 ( преди 8 години )
    Хайде да сравняваме подобни неща, нищо че резултата на Алфата го няма никъде, дори полу-официално.Иначе :BMW M3 :(540 HP) 7:22.81 on 11-nov-2007 driver :Richard GoranssonПоздрави на ALFA :)След още 8 (осем) години, може и да засрамят BMW.