IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разкри новата Optima

Моделът ще предлага хибрид и спортен вариант

Kia разкри новата Optima

Вече видяхме официални снимки на новото поколение Kia Optima. Сега корейската компания разкри и техническите данни на седана, който ще представи официално във Франкфурт следващия месец.
Kia разкри новата Optima
Снимка: Kia

Моделът, изграден на нова платформа, има следните габарити - 4855 мм дължина, 1860 мм широчина и 1465 мм височина. Междуосието достига 2805 мм. От Kia уточняват, че увеличените външни размери са се отразили положително на интериора, който е станал по-просторен. Увеличен е и багажникът, но към момента няма конкретни данни.

От новата информацията става ясно още, че салонът е изработен от меки на допир материали с високо качество, а декоративните елементи са хромирани и лъскаво черни. Подобрена е също така изолацията от външни шумове, а инфо-развлекателната система е съчетана със 7- или 8-инчов дисплеи. В оборудването са включени също така безжично зарядно за телефон и аудиосистема Harman Kardon с 10 говорителя.

Под капака на новата Optima ще се поставят бензинови и дизелови мотори. Към момента са известни два от тях. Бензиновият е 2.0 CVVL, като развива 163 к.с. и 196 Нм, а дизеловият има обем от 1,7 литра и генерира 141 к.с. и 340 Нм. Трансмисиите са ръчна и автоматична с 6 степени, както и автоматик с два съединителя и 7 предавки.

На по-късен етап Kia ще предложи хибридна версия с възможност за зареждане от електрическата мрежа, както и спортна модификация. Във Франкфурт ще бъде разкрита и още една версия, за която се спекулира, че ще представлява комби.




Тагове: kia optima
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Georgi ( преди 8 години )
    Тия са крали в интериора до заплесване: скоростен лост от Ауди/Мазда, отделението за чаши за кафе: Мазда, радио, климатик и навигация: копирано от БМВ 1:1, волан от Мазда, тахометър: Ауди. *** дизайнерите, *** чудото, от всеки по малко.
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Телефоне, това, че някой пише за ВАГените, означава ли, че е фен на Тойота? Май ти имаш психично заболяване, като гледам. Тойота доста надълбоко ти е влязла...
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Жоро ( преди 8 години )
    супер си изглежда колата, но верно моторчетата са малко слабички :)а какъв е тоя GNUSMAS S6, дето ми рекламират
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Телефонисте 002, каква Тойота те бие в главата! Май с Тойота си лягаш и с Тойота ставаш! Не ти излиза от главата тази марка. Само не знам сънуваш ли е и имаш ли мокри сънища, като си мислиш за нея. Баси ти не си в ред. Под всяка статия за Тойота вече пишеш. И ВАГ, като прави над 50% от продукцията си в Китай, а там пазара се свива, как мислиш ще се отрази това на компанията? Хайде дай най-накрая смислен отговор, а не да завърташ нещата кой къде бил правил, защото в Турция има фабрики на всички.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те тез дето правят кетчуп и вурстове май ще наблегнат на това след, като пазара в Китай се срива, а както знаем над 50% от колите им се правят именно там. Може пък в хранително-вкусовата промишленост да имат по-голям успех. Само дано не слагат асфалт във вурстовете и не ги пържат в отработено моторно масло, че дебелите пръдливи шваби ептен ще е закъсат...
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до долниъ ( преди 8 години )
    Е поне не правят кетчуп. Налиии?
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Фритюрници*, извинете :)
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хюндай (респективно и Киа)не правеха ли тостери и фритьорници? :)
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Честно казано нищо особено. Горе-долу бива. Не е грозна, но не мога да кажа, че е красива. Вътре е същото положение. Моторчетата слаби и от там скуката е пълна. Последните години прекалиха и с високите цени, което според мен е огромна грешка. Предполагам и на тази Оптима цената няма да е никак поносима. От бюджетна марка КИА искат да се превърнат в нещо повече, но май не предлагат нещо повече, за да го искат. Пазара е пълен с надценени автомобили. В този клас цена, красота и качество е Мазда 6.
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Безжичното зарядно ми допада.