IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 получи 308 к.с.

Версията Racing Cup е създадена за пистата

Peugeot 308 получи 308 к.с.

Ултимативна версия на хечбека 308 представи френската компания Peugeot. Моделът носи името 308 Racing Cup, създаден е от спортното подразделение Peugeot Sport и ще се състезава в пистовите шампионати.
Peugeot 308 получи 308 к.с.
Peugeot 308 Racing Cup представлява наследник на RCZ Racing Cup, като се отличава с цялостен бидикит, който увеличава широчината на купето до 1910 мм, или със 106 мм повече от модела 308 GTi by Peugeot Sport, на който всъщност е базиран.

Състезателният модел е оборудван с голям заден спойлер, който е вдъхновен пряко от регламента на WTCC. Джантите са 18-инчови, като се монтират върху сликове или върху гуми за мокро трасе (27/65).

Под капака на автомобила е поставен 1,6-литров бензинов двигател с турбо, който е настроен да генерира 308 к.с. - с 38 к.с. повече от 308 GTi. Инженерите на марката продължават развитието на този агрегат, като се очаква и негова по-мощна версия. Трансмисията е автоматична с 6 степени и възможност за ръчна смяна на предавките.

Данни за динамичните характеристики на Peugeot 308 Racing Cup липсват. Със сигурност обаче автомобилът е много бърз, тъй като теглото му е не повече от 1050 кг., сочи информацията.

Моделът ще бъде наличен за поръчки в края на 2016 г., като ще се предлага в целия свят. Той ще участва както в шампионатите на Peugeot, така и в спортните серии като: VLN (Германия), CER (Испания), CITE (Италия), BGDC (Белгия), а също и в състезания за издръжливост.

Премиерата на Peugeot 308 Racing Cup ще се състои следващия месец във Франкфурт. След това машината ще бъде демонстрирана в действие на трасето Пол Рикар (Франция).

Снимки: Peugeot

0 от 500