IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шеф на Audi отстранен до края на годината

Босът на спортния отбор на марката бе наказан заради инцидент в DTM

Шеф на Audi отстранен до края на годината

Германската автомобилна спортна асоциация (DMSB) забрани на шефа на Audi Sport – Волфганг Улрих, да посещава боксовете в първенството за туристически автомобили (DTM), както и да използва радиостанцията на тима. Наказанието е заради инцидента в последния кръг от шампионата, в който пилотът на Audi Тимо Шайдер изблъска от трасето състезателите на Mercedes – Паскал Верлайн и Робърт Уикънс.
Шеф на Audi отстранен до края на годината
Аварията бе предшествана от разговор по радиото между намиращия се в бокса Улрих и Шайдер, който се опитваше да изпревари двамата си съперници от Mercedes. Дори по време на телевизионното предаване се чу как босът на Audi казва на Шайдер „Schieb ihn raus!” („Избутай го”). Секунди след това Шайдер блъсна колата на Уикенс, който на свой ред закачи Верлайн и двата автомобила на Mercedes излетяха от пистата.

В крайна сметка пилотът на Audi финишира трети, но резултатът му бе анулиран. Шайдер се оправда, че не е слушал какво му казва Улрих, който на свой ред се извини на тима на Mercedes. Инцидентът обаче бе даден за разглеждане на спортния съд към DMSB, който взе своите решения.

Освен Улрих наказан е и Тимо Шайдер, който ще пропусне следващия старт от DTM в Москва. Тимът на Audi губи и 62 точки, които заработи по време на състезанието в Австрия, където се разигра инцидентът. А освен това ще трябва да плати и глоба от 200 000 евро, която ще отиде за проекти, свързани с безопасността по пътищата.

От Audi Sport обявиха, че приемат решението на съда и няма да го обжалват. В близките дни тимът ще обяви кой ще заеме мястото на Шайдер в следващото състезание.

Снимка: Audi Sport

Тагове: dtm audi sport
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Правилно са постъпили.Трябваше да ги глобят с отнемане на лицензът за 1 година.Това е спорт за джентълмени не дива балканска кушия "ръгни го,бутни го,гръмни го,зАпали му къщата, пу мааму му ***" и после ракия и кючеци.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    За първи път Алуди победиха Мерцедес в DTM с двигател на MUGEN HONDA!
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Типично за ВАГ и ударите им под кръста с всякакви средства.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    диа ( преди 8 години )
    ауди са виновни по всички обвинения ,От Audi Sport обявиха, че приемат решението на съда и няма да го обжалват ,цял свят ти е гледал резила
  • #1
    12 rate up comment 7 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Интересно се получава.Шнайдер си беше за наказание и си го получи.Защо обаче се отнемат всички точки на Ауди в шампионата,след като Шнайдер кара за *** Финикс?Би трябвало само точките спечелени от Финикс да се отнемат.Май ДТМ се мъчат да пробутат Мерцедес напред,защото от бая години МБ са слаби в ДТМ.Последните години борбата е между Ауди и БМВ,Мерцедес играят трета цигулка.Здраве да е,Ауди и без тези точки ще мачкат.Наказанието на доктор Улрих обаче ще се отрази негативно,но ще видим все пак.