IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците най-доволни от Lexus

Удовлетвореността от новите автомобили намалява в сравнение с 2014 г.

Американците най-доволни от Lexus

Нивото на удовлетвореност от новите автомобили сред американците намалява, сочи проучване на списанието Automobiles Report, което се провежда за 11 поредна година. Резултатите показват и смяна на лидера в класацията – на върха вече е Lexus, който измества Mercedes-Benz.
Американците са най-доволни от Lexus
Проучването на Automobiles Report за удовлетвореността на клиентите (ASIC) представлява алтернатива на изследването на J.D. Power and Associates. То показва, че американците са станали по-критични към своите нови автомобили, което се дължи на увеличението на цените и на многобройните сервизни акции, сочи информацията.

В сравнение с 2014 г. средният бал на удовлетвореност през тази година е паднал с 3,7% и е достигнал 79 точки от общо 100 възможни. Лидер е Lexus с 84, който изпреварва миналогодишния водач Mercedes-Benz – 83. С толкова са още Acura и Lincoln. На трета позиция с 82 т. са BMW, Subaru и Toyota.
Американците са най-доволни от Lexus
Авторите на проучването посочват, че 15 от 27 основни марки, представени на пазара в САЩ, са намалили резултатите си спрямо миналата година. Оказва се, че американците имат по-голямо доверие на чуждестранните модели, като 77% от тях показват резултат над средния.

Снимка: Lexus

Тагове: automobiles report
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо 10-те най-големи производители на автомобили отиват на съд?Десет от най-големите производители на автомобили в света отиват на съд.Причината: в съда в американския град Лос Анджелис е постъпил колективен иск от потребители срещу концерните Volkswagen, Mercedes, BMW, Toyota, Ford,Nissan, Honda, General Motors,Hyundai и Kia, предаде списание Focus.Обвинението: всички нови автомобили на тези компании използват потенциално опасна система за автоматичен старт на колата, при която няма нужда от традиционния ключ.Според потребителите поради грешка на автоматичното изключване на автомобила и натрупания в следствие на това въглероден окис са починали 13 души до момента, а много други са били в тежко състояние.Шофьорите са категорични - производителите на автомобили са знаели за тази опасност, но въпреки това са представили нововъведението като сигурно.Искаме да принудим производителите на автомобили да оправят този дефект", казва адвокат Мартис Алекс.Те, от своя страна, все още не са изразили позиция, тъй като не са запознати в детайли с обвинението.
  • #20
    2 rate up comment 6 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Най продаваното возило в щатите е ПИКЪПа направете си сметка за претенциите им,дори съвременните СУВ не могат да се преборят с това чудо на автомобилостроенето
  • #19
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Аман от чугуни ( преди 8 години )
    *** да си купуват лексуси..
  • #18
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Старшина ( преди 8 години )
    Я па са съм най-доволен от мойта 30 годишна G класа, по здрава от нея нЕма
  • #17
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно в бедна охълцана Европа раздрана от интриги са държавите от третия свят.
  • #16
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Американците най-доволни от Lexus!!!На някой нещо още да не му е ясно?
  • #15
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В САЩ колите масово са не само по-мощни,по-комфортни, но и с много повече екстри от икономична Европа,където най-много купуват голф и Фиеста.Смешно е даже да се сравнява.
  • #14
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Изводът е,че японските марки се тачат по целия свят, като почнеш от Европа,минеш през Азия и САЩ,Австралия,та стигнеш до Арабските страни и Африка. Немските се тачат само от тия дето си ги правят - Европа и пазара на ментетата Китай.
  • #13
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз извода който си вадя (ако приемем за достоверна информацията), че европейските марки се ценят навсякъде (4-5 бранда над средното ниво), докато японски се ценят само в Япония,САЩ и страните от третия свят .
  • #12
    14 rate up comment 3 rate down comment
    DSW ( преди 8 години )
    То хубаво ама забелязахте ли ка янките хързулнаха Еврогейропа с EcoBoosta,dawnsizing-a,намаленото CO2, икономии и прочее..резултата :колите станаха еко кашони,изнемошели от глупащини,съсипаха WRC щото Форд плаща щедро за EcoBoosta..формула 1 вече не гледам..кое да гледам 1.6 с изнемощял рев...А янкит си търкалят 7 литрови дизели, 6 цилиндрови Акюри ,няма турбо няма трошляци..Еврогей..