IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разделиха шофьорите на 7 групи

Определящ е типът поведение на пътя

Разделиха шофьорите на 7 групи

Лондонският колеж за икономика и политически науки съвместно с компанията Goodyear направи изследване, в резултат на което водачите на автомобили бяха разделени на 7 групи в зависимост от поведението им на пътя. Всяка от тях получи определено название, съобщава Autocar.
Разделиха шофьорите на 7 групи
Снимка: Ройтерс

Учители

Това са хората, които са напълно сигурни, че останалите водачи са наясно с грешките си. Нещо повече – тези автомобилисти очакват другите да им се извинят и дори да им благодарят за съветите, които раздават.

Всезнайковци


Те винаги шофират с мисълта, че останалите автомобили на пътя се управляват от некомпетентни хора. Представителите на тази група обичат да крещят по другите участници в движението, но никога не слизат от своята кола.

Търсачи на съперничество

Този тип шофьори винаги се опитват да изпреварят останалите и бурно изразяват недоволството си, когато не успеят да го сторят. Те ускоряват рязко и намаляват дистанцията с колата пред тях, като не дават възможност на някой да влезе на освободеното място.

Палачи

За тях това, което правят останалите на пътя, не е правилно и те се опитват да накажат другите шофьори. Готови са дори да излязат от своя автомобил, за да се срещнат очи в очи с опонента си и да го накажат.

Философи

Те нямат нищо против некоректните маневри на останалите. Даже нещо повече – опитват се да намерят рационално обяснение за техните грешки.

Избягващи риска

Това са шофьорите, които се опитват да стоят възможно най-далече от останалите участници в движението. Всъщност те представляват една от най-големите опасности за другите шофьори, тъй като понякога действията им крият огромни рискове.

Бегълци

На тях изобщо не им пука какво се случва на пътя, като се опитват да избягат от реалността. Използват всякакви способи да се „изключат” от общия поток, като най-честно това става с помощта на музика или на мобилния телефон.

0 от 500
  • #9
    35 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Служебната баничарка - тази рали машина или колко можем да изцедим от 90 к.с.!!!!!!!!!!!!:DDDDDDDDDDDD
  • #8
    36 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    аз лично се преоткривам в три групи така че да ти таковам и класацията безсмислена.
  • #7
    34 rate up comment 8 rate down comment
    666 ( преди 8 години )
    Забравили са 8-мата грума - БГ батка :)
  • #6
    37 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ГоУфаджиите са си гоУфаджии навсякъде по света. Ела да видиш тука в германско как се наимат като ги изпреваря с инфинитито. Лошото е че германците и със скъпите марки се държат като голфаджии. Всеки втори германец се мисли за Шумахер. Не е само в България шофьорската лудост.
  • #5
    52 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    дам преди беше лесно - видиш S класа или 7-ца и стоиш далеч защото може да направи всичкоСега вече няма тип/марка/модел от който да не може да очакваш глупости***d Каква бегачка Голф 3 90 коня нафта минава за бегачкаВ един автофорум имаше тема: Служебната баничарка - тази рали машина или колко можем да изцедим от 90 к.с.
  • #4
    39 rate up comment 9 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    Аутомедия, защо ми изтрихте коментара за поведението ми, когато видя димящи на пътя ?!?
  • #3
    84 rate up comment 10 rate down comment
    d ( преди 8 години )
    За България добавяме категория "стийт рейЦър".В зависимост от района, тези индивиди карат автомобили като гоУф, БМВ, естествено се срещат и други марки и модели. Общото е, че в повечето случаи автомобилът е поне на 20 г., задължително голяма бегачка (или поне така мисли магарето зад волана), тунингован с тъмни стъкла, лети Жанти и би минал всякакви спортни автомобили. Характерното за водача е, че има някакъв комплекс-било то бит като малък, че не му става или просто че е умствено ограничен.
  • #2
    74 rate up comment 9 rate down comment
    факU ( преди 8 години )
    В България се делят на нормални и БАТКИ.
  • #1
    45 rate up comment 9 rate down comment
    Георги ( преди 8 години )
    явно вскички шофьори се делят основно на две, отворковци и задръстеняци