IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz е лидер в премиум сегмента за юли

Производителят от Щутгарт изпревари основните си конкуренти BMW и Audi

Mercedes-Benz е лидер в премиум сегмента за юли

Mercedes-Benz стана лидер по продажби в премиум сегмента на световните пазари за юли 2015 г., съобщава Bloomberg. Резултатите сочат, че производителят от Щутгарт е успял да изпревари основните си конкуренти BMW и Audi.
Mercedes-Benz е лидер в премиум-сегмента за юли
Основна роля за постижението на марката играе пазарът в Китай, където отлично се представя седанът C-Class, както и компактните модели на марката. Общо за юни Mercedes-Benz е записал глобални продажби от 149 753 нови автомобила, което е увеличение с 15% в сравнение с аналогичния месец на 2014 г.

За сравнение BMW е пласирал 147 513 нови коли, което е увеличение с 5,8%. Третият представител на голямото германско трио в сегмента на премиалните автомобила – Audi, има резултат от 146 001 бройки. Това е увеличение с 1,4%.

За първите 6 месеца от 2015 г. Mercedes-Benz е продал общо 1,05 млн. нови автомобила, което е с 15% повече от същия период миналата година. Резултатът на BMW е 1,08 млн. (+5,2%), докато този на Audi е 1,05 млн. (+3,5%).

Снимка: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 8 години )
    Това на снимката е супер голямо, даже несъразмерно голямо, новото С клас купе пък ще е малко, 2017 като излезе Е клас купето най-вероятно ше е идеално и определено ще е лидер в сегмента. Иначе Мерцедес напоследък правят много красиви коли, но просто в БГ представителствата са им под всякаква критика. БМВ с мрежата си във всички големи градове, с Премиум селекшън програмата си и с качеството на обслужване тук просто ги отнася.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 8 години )
    мдааа... М6 е адски красива, с невероятен мотор... но в сравнение с това извънземно нещо от снимката си е като играчка от kinder surprise
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    не виждаш ли, че това е Sкласа купе.. което е бившето CL... тази кола няма дизел... няма и никаква пластмаса и ако се качиш дори и в 10 годишна такава скърцане не може да чуеш.. това си е кола от друга планета и макар БМВ да правят страхотни коли , съжалявам но М6 не е на нивото .. М6 е мускули за празноглави тинейджъри , като този който ще "***" с него.. засадете повече крайпътни дървета, отървете ни от БМВ-идиотчетата !
  • #9
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    ъъъ, S-klasse дизел няма ли, не искам да влизам в безсмисления ви спор, само ми стана странно
  • #8
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Аман от фанатици ( преди 8 години )
    Точно на мерца се смяха ,че има пластмаса на вратите. М 6 ще *** този *** на бенц където го хване нищо ,че е на 4 год. модел а бенца е 2015.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 8 години )
    М6 Gran Coupe не е в тоя клас автомобили !Още повече, къде съм казал, че няма други красиви коли ?! Казах, че големия Бенц е изящен. Къде ми буташ М6 което се предлага с дизелови двигатели и пластмаса по таблото ?! Факта, че тоя Мерц го сравняват с новото купе на Ролс-Ройс и Бентли Континентал е достатъчен.Като цялостен пакет, Бенца има конглокенция само от двете английски марки.А ако говорим за технологии, същите направо ги пребива.
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако се вгледате в цифрите ще установите, че разликите в продажбите са от порядъка на 2-4% (някой изкарал нов модел) - т.е. трите марки са напрактика равностойни и е въпрос на лично усещане коя ще избереш.Лично за мен новата линия на MB изглежда насочена най вече към Азия-прекалено много украшения и детайли. Майсторския дизайн означава хубава и УСТОЙЧИВА визия без нужда от украшения.
  • #5
    10 rate up comment 12 rate down comment
    до долния ( преди 8 години )
    Ами едно м6 гран купе е доста по-красиво от тази ес класа купе, която е като новата ц-класа купе.И да не забравяме И8 на бмв което си е фючър дизайн отвсякъде.....Красив е Мерца ама да се фанатизираш ,че нямало други красиви коли си е доста тъпо.А пък и красотата е доста субективно понятие-за някой е красиво едно,за друг същото нещо е грозно.
  • #4
    10 rate up comment 5 rate down comment
    d-r. Kurtev ( преди 8 години )
    конглокентни ?????????????????????????????
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 8 години )
    Нормално ! Айде някой трезво мислещ човек, да погледне например автомобила от снимката и да каже Ауди и БМВ, с какво могат да бъдат конглокентни, на това изящество ? Ама честно...