IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи нов състезателен концепт

Модификацията M4 GTS има система за директно впръскване на вода в колектора

BMW представи нов състезателен концепт

Eдна година след като въведе на пазара на BMW M4 Coupe, спортното подразделение на марката M GmbH представи състезателен концепт на модела, носещ името BMW Concept M4 GTS.
BMW представи нов състезателен концепт
Целта при този автомобил е да демонстрира нови технологии, които за пръв път в света ще бъдат въведени при по-късен сериен модел. Така например BMW Concept M4 GTS се оборудва с иновативното директно впръскване на вода в колектора, което вече осигури значително увеличение на мощността при модела BMW M4 MotoGP Safety Car.
BMW представи нов състезателен концепт
Когато водата бъде впръскана във всмукателния колектор, при изпаряването си тя осигурява значително понижаване на температурата на засмукания въздух.

В резултат се понижава температурата при сгъстяване в горивната камера, а с това и склонността към детонации, така че турбо двигателят може да работи при по-високо налягане на нагнетявания въздух и с по-голям аванс на запалването. Охлаждането на турбокомпресора се извършва чрез индиректно охлаждане на нагнетявания въздух, подпомагано от допълнителна електрическа водна помпа.
BMW представи нов състезателен концепт
Освен това BMW Concept M4 GTS се оборудва със задни светлини с OLED технология (органични светодиоди), които осигуряват напълно нова визия на автомобила през нощта. Есклузивното излъчване на автомобила се подсилва и от цвета на лаковото покритие Frozen Dark Grey metallic, който контрастира с акцента в Acid Orange на предния сплитер.
BMW представи нов състезателен концепт
Състезателната машина е оборудвана с 3,0-литров TwinPower Turbo двигател. Неговата мощност не се разкрива, но е известно, че стандартното „гражданско” купе разполага с 431 к.с.

Снимки: BMW

Тагове: bmw concept m4 gts
0 от 500