IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth пуска конкурент на Nissan Juke Nismo RS

В основата на спортния кросовър ще бъде Fiat 500X

Abarth пуска конкурент на Nissan Juke Nismo RS

Заводското ателие за тунинг на компанията Fiat – фирмата Abarth, ще разшири гамата си модели със спортна версия на кросовъра 500X. Това съобщи оперативният директор на алианса FCA - Алфредо Алтавила, цитиран от Auto Express.
Abarth пуска конкурент на Nissan Juke Nismo RS
„Със сигурност ще увеличим гамата на Abarth, в която сега влизат моделите 500 и 124, поне с още един автомобил. И именно 500X е най-подходящият модел за тази цел”, коментира Алтавила.

Топ мениджърът не даде допълнителни подробности за „горещия” кросовър, но се предполага, че той ще получи подобрена аеродинамика в сравнение със стандартния кросовър, по-големи гуми, както и намален клирънс.

Що се касае до двигателя, той ще бъде заимстван от Alfa Romeo 4C. Това е 1,75-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност ще бъде около 200 к.с. С този агрегат кросовърът на Abarth ще може да се конкурира с Nissan Juke Nismo RS и с MINI Countryman JCW.

Самият Fiat 500X бе показан на автосалона в Париж през 2014 г. Моделът е изграден на платформата, използвана от Jeep Renegade. Най-мощната версия разполага с 2,4-литров бензинов мотор, развиващ 184 к.с., който е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Кросовърът се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела.

Снимка: Fiat

 

Тагове: abarth fiat 500x
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Този Фиат 500Х го видях на живо преди няколко дни в шоурума на Фиат/Алфа в Търново. Интересното е, че делят една сграда с Нисан/Рено, където винаги има един Жук ... Трябва да си призная, че този Фиат изглежда повече от добре на живо ... Жукчето просто е едно грозно пате пред това. А си го представям в наточена версия Абарт :)
  • #2
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Джуката е трагедия...
  • #1
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Доста се опитват да копират Nissan Juke, но не бих казал, че им се получава. Просто Nissan Juke е уникален със свой собствен стил. Интересното е че няма безразлични хора към него. Или много го харесват или изобщо не. Аз съм от първите. Още, като излезе ми хареса. Имаше собствено излъчване и беше различен от всичко друго излязло до сега. Предвидих, че доста добре ще се продава, а някой ме обявиха за луд. Не само добре се продава, но и се мъчат да го копират останалите, което е добър атестат.