IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti разкри плановете си за 2016 г.

Японците пускат нов модел, отказват се от друг и обновяват още няколко

Infiniti разкри плановете си за 2016 г.

Компанията Infiniti разкри какви промени в моделната си гама ще направи през 2016. Японската марка смята не само да добави нов модел към продукцията си, но и да се откаже от производството на друг. А също така и да обнови няколко от предлаганите в момента автомобили.
Infiniti разкри плановете си за 2016 г.
Гамата на Infiniti ще бъде напусната от седанът Q40, който ще бъде заменен от вече произвеждащият се нов Q50. А освободеното от Q40 място на конвейра ще бъде заето от компактният хечбек Q30, чиято премиера ще се състои на автосалона във Франкфурт.

През следващата година също така ще стартират продажбите на купето Q60 (на първата снимка), построено на базата на седана Q50. Предвестникът на двувратката бе показан на изложението в Детройт през януари, като бе оборудван с нов 3,0-литров V6 двигател с две турбини.

Освен това купето ще получи и нов турбомотор с обем 2,0 литра. Това ще бъде добре познатият двигател на Mercedes-Benz с 211 к.с., който при седана Q50 работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия.
Infiniti разкри плановете си за 2016 г.
Още през септември тази година ще стартират продажбите на обновения QX50 (на втората снимка), който ще получи промени в дизайна и удължено междуосие. През октомври ще излезе големият кросовър QX80 във версия Signature Edition, а през ноември - Q70 в нова модификация Premium Select Edition.

А през януари догодина – на автосалона в Детройт, ще бъде показан и обновеният кросовоър QX60, чиито продажби заедно с тези на другите два нови всъдеходни модела ще стартират през пролетта на 2016 г.

Снимки: Infiniti

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо пак го обърнахте на спор, все едно имате акции в някоя от компаниите?Според мен това, че Infiniti има ниско търсене е пределно ясно - имат малък набор от агрегати, нямат 4х4 за седаните и като цяло клиента се ограничава от избора! Иначе съм се возил в M35 Хибрид и мога да ви кажа, че гори нормално за 360 коня, набира прилично и вътре е наистина много луксозно! Возията е идентична с Мерцедес в класа.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Емигрант в България ( преди 8 години )
    Експерт Прометеев, виждам че си добре запознат с модела Infiniti EX. Не зная какво му е морално остарялото.... Задните седалки? Може би можеш да ни светнеш по въпроса.... Най-вероятно цената му на старо не ти е по джоба и това го прави безкрайно неатрактивен. Тъжното е, че към 2027 ще имаш възможност да си осъществиш мечтата.... Покупка на 20 г. луксозен crossover Infiniti на газ.... А до тогава ще се правиш на Top Gear в ***. Успех и не злобей...
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Петрохан Саламов ( преди 8 години )
    От цяла европа Инфинити е най популярна във франция там има даже таксита А за рекламата наистина трябва да я спрат отвратителна е ! Тоя дето говория сякаш има бяло в ъгълчетата на устата. Направо си е антиреклама
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Петрохан Саламов ( преди 8 години )
    Така е от японците инфинити е най добре, но колко е японско се вижда, една идея по евтина алтернатива на C-class което е добре за по малко пари вземаш Цетка с повечко екстри няма лошо, стига де не е хибрида им, той и харчи и е много тежък, а от там и динамиката накуцва
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    от цяла Европа Инфинитито е най-популярно в България
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    това инфинити му е само рекламата тотална по вси4ки тв и радио само него рекламират по4нах да го мразя ве4е то е досадно 4ак
  • #5
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Петрохан Саламов ( преди 8 години )
    Тая марка не я ли закриха вече ? Гледах в тест новото им Q50 има спирачен път 38.2м от 100км/ч най слабите спирачки в класа, на слалома даде 61км/ч за сравнение Сеат Леон който е 4 категории по надолу от инфинити спира за 35.1м от 100 и дава 65.7км/ч между конусите !
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Щипогъз Цицолюбов ( преди 8 години )
    Японските фенчета къде са сега ? нали японците бяха но1 ? ? ? Защо трошльота/тъпота ползва мотори от пежо и бмв, а нисан/инфинити от мерцедес и рено ? Нали уж са най добрите какво стана ?
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Методи Прометеев ( преди 8 години )
    Честно казано дори не се сещам за друга марка ( изключвам АвтоВАЗ ) която да пуска тепърва на пазара автомобил в експлоатация от 2007ма
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Методи Прометеев ( преди 8 години )
    този мотор е познат от E/C/B/A class а също и от GLA,GLK class с обозначение 250Двигателя е M270DE20ALТъжното в случая е, че отново "Обновяват" ЕХ по настоящем QX50 колата е морално остаряла на пазара е от 2007мамного не-ергономична кола изключително тясна и непрактична. Спрямо GLK и Х3 е много по тясна и неудобна седалките са високи, таван нисък отзад е много трудно да седне възрастен човек със среден ръст.