IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche записва рекордни продажби и приходи

Успехите се дължат най-вече на новия кросовър Macan

Porsche записва рекордни продажби и приходи

Компанията Porsche отчете рекордни резултати за първото 6-месечие на годината. В сравнение със същия период за 2014 г. германците са увеличили продажбите си с 30%, като са реализирали 113 984 нови автомобила, съобщава Automotive News.
Porsche записва рекордни продажби и приходи
Благодарение на това общият оборот на производителя е достигнал 10,85 млрд. евро. Чистата печалба на компанията е 1,7 млрд. евро, което означава нарастване с 21%. Това е помогнало и за увеличаване с 10% на щата на служителите на Porsche, чиято бройка вече достига 23 477 души.

„Тези резултати са факт, благодарение на балансираната моделна гама, която предлагаме, както и на отличното търсене на новия ни кросовър Macan най-вече на китайския пазар. Сега целта ни е в края на годината да постигнем увеличение с 15% на общия оборот в сравнение с миналата година”, заяви шефът на Porsche – Матиас Мюлер.

От компанията допълниха, че отличното представяне се дължи и на добрите продажби в САЩ. Само през юли на местния пазар са реализирани 4730 единици от моделите Porsche 918 Spyder, 911, Boxster/Cayman, Macan, Cayenne и Panamera, което е увеличение с 11% в сравнение с юли миналата година.

Общо от началото на годината в Щатите са продадени 29 868 бройки, което е най-добрият резултат за марката от 10 години насам. Отделно от това само за юли са направени поръчки за още 1256 автомобила.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Тойотко Оризатски ( преди 8 години )
    Джапанките са най-добрите коли ви каам! Ето я си купих една Тойота и се родих ве! Секи ден съм на ексглокзия до сервиза на Тойота, станах близък с майсторите и други убавци с късмет като мене! Един ми вика: Ей брато, ако не бяха тия жълтурски кочини ние с теб нямаше да се познавам, а сега сме първи приятели и довечера остваме с майсторите на по ракия с бира! Та те така, имам си много нови приятели и съм щастлив! Запознах се и Дошо, добро момче, но много лъже и все иска пари на заем та го отбягвам
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГи, ще ти се счупи рутера от рестартиране. :)))
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    до: еленчето Рудолф ( преди 8 години )
    Вярно е рогата, че от всичко немците правят ЛЕГЕНда. Колите са им големи ЛЕГЕНИ и за благополучие са им прибавили наставката "да". И аз казвам ДА! ЛЕГЕНИ са!
  • #14
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    От къде са рекордните приходи на Троше?Ами от продажба на маскирани Алудита сглобени с китайски части.
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Истината е че да съществиват икони като 911 в наши дни(които са скъпи и нямат огромни продажби), порше трябва да подава СУВ-ове и лимузини, които също са брилянтни коли но далеч по приложими в ежедневието на хората.
  • #12
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAG-фена ще издъни кошарата от радост, все едно му дават % от продажбата на всяко Троше.Това не е за радост . Марката Троше става масова, като Шкода, а не би трябвало да е така. Все пак от ВАГ са преценили, че глупаците по света се увеличават и трябва да ги задоволят с надценени Шкоди с марката Троше.П.С. Между другото да ти кажа, че не е много хубаво да рестартираш непрекъснато рутера. Има опасност да изгори.
  • #11
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Всичко с което се.захванат от Фолксваген се преражда. Немците правят от всичко легенди.
  • #10
    20 rate up comment 5 rate down comment
    квокво? ( преди 8 години )
    "лошото и безобразно качество"Хаха, палячовщините тука чупят рекорди.
  • #9
    13 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С 30ки ще е по-яко. И сини мъниста и гирлянди да не забравиш да сложиш.
  • #8
    20 rate up comment 14 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tova e lubimata mi marka,no istinata e 4e ne moga si pozvolia novo 911,no edin den tia 6te bade moia:Biala Carrera Cabrio GTS s 4erven salon i 4erni 20 ki