IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota GT ще ползва агрегати на Mazda

Излизането на версията на Subaru е под голяма въпросителна

Новата Toyota GT ще ползва агрегати на Mazda

Следващото поколение на Toyoya GT 86 ще използва платформата и част от агрегатите на роудстъра Mazda MX-5. Това съобщава изданието Motoring, като се позовава на свои източници.
Новата Toyota GT ще ползва агрегати на Mazda
Спортното купе ще получи 1,5-литров турбомотор SKYACTIV. Този двигател ще развива 190 к.с., въпреки че при Mazda MX-5 разполага със 130 к.с. Тайната на допълнителната мощност, с която върви и по-нисък разход на гориво, е системата за рекуперация на кинетичната енергия (KERS), позната от болидите във Формула 1.

Освен двигателя и платформата новата генерация на модела на Toyota ще получи и същото окачване, както и някои други компоненти. Това обаче не се отнася за близнака на GT 86 – Subaru BRZ, чието следващо поколение е под голяма въпросителна.

Основната причина е именно в отказът на Toyota да ползва „боксера” на Subaru. Моторът с обем 2,0 литра не е достатъчно екологичен, а за да влезе в новите норми, ще трябва да бъде сериозно преработен. Това обаче е доста скъпо и в Toyota предпочитат да се откажат от агреата, който сега използват.

Очаква се японците да покажат концептуална версия на Toyota GT 86 през 2017 г., а серийният вариант да бъде готов през 2020 г. Цената на купето ще стартира от 20 126 щатски долара. Преди това обаче сегашните GT 86 и BRZ ще претърпят фейслифт, който ще им добави малко мощност и ще модернизира окачването им.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #27
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Toyota съвсем се омазаха.
  • #26
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Текущото поколение на този спортист със страхотния субару двигател ако не се лъжа ускорява до 100 за 10+ секунди и не може да вдигне 200.Тези характеристики са запазени само за най икономичните модели на немските производители.Но както и да е нека геймърите да припадат тука от щастие.
  • #25
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И какво като са от един концерн. Само че са от много различни класове и ценови категории. Както мерцедес продава Дачия за Ц клас, така и Ауди продава Шкода за Ауди.А Тойота и Мазда са отличници по здравина и технологии на сходни цедни,така че дали Мазда или Тойота все е първокласен избор.
  • #24
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само, че ауди и VW и skoda са от един концерн и споделят компоненти. Toyota и Mazda не са.С мнението си ти също казваш, че Lexus е надценена Toyota която пък е надценено Daihatsu което впрочем може би е вярно.
  • #23
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ахаа, значи щом Ауди ползва платформа от Фолксваген,както и Шкода, значи всичко по Ауди е Шкода. Добре. Аз откога казвам,че ауди е надценена шкодка за бедняци.
  • #22
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Умнициии - в статията е написано, че тойота ще използва "Платформа" + "Двигатели" от мазда. Това значи:1. Организация на технологичната линия2. Шаси3. Окачване 4. Ел. архитектура5. ск.к (вероятно)и 6. Двг.За това питам кое му е тойотата освен климатика и емблемата?
  • #21
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе като си купи6 двигател от Дачия след това си купуват скорости от ЗФ и само марката мерцедес хахаха
  • #20
    2 rate up comment 14 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Na toz legen i dvigatel ot Vette da mu slojat pak si ostava edna kalpava 6irpotreba za bedniaci toyotodjii
  • #19
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Лястовица ( преди 8 години )
    На МБ не им се влагат пари да правят малолитражки, затова взимат 1.5 dCI и 1.6 TCe от Рено. Аз не виждам нищо лошо в това, както и не виждам че дават на Инфинити дизел и бензинов мотор! Какви технологии използват МБ бе хора, взели един двигател, а останалото?! Вие Дачия 1.5 dCI с 7 степенен автоматик карали ли сте?! А Рено?! Защото аз съм бил на тест-драйв на A 160 CDI с "дачовия двигател" и с 7G-троник.......не е зле!
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "По-глупавото е Мерцедес да купува дизели,които се слагат едно към едно същите в Дачия."За мерцедес не е хич глупаво, глупавото е за фенчетата на немските "премиуми", които си мислят че мерцедес и ауди са много премиум, а те всъщност ползват технологии от ниско-бюджетни производители като Дачия и Шкода.