IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови мотори за Porsche Boxter и Cayman

Двата модела ще получат двигатели с мощност от 243 до 385 к.с.

Нови мотори за Porsche Boxter и Cayman

След като от гамата мотори на семейството Porsche 911 почти изцяло изчезнаха атмосферните двигатели, сега нещо подобно ще се случи и с Porsche Boxter и Cayman, съобщава изданието Car.
Нови мотори за Porsche Boxter и Cayman
Фейслифтът на роудстъра и купето е предвиден за началото на 2016 г., като при него промените ще засегнат главно техническата част. Досега базовите версии на двата модела бяха оборудвани с атмосферни 6-цилиндрови боксери с обем 2,7 литра, като при Boxter мощността бе 265 к.с., а при Cayman – 275 к.с.

Тези агрегати отиват в историята, а тяхното място ще бъде заето от 4-цилиндров турбо мотор, чиято мощност е 243 к.с. Той също ще бъде „боксер”, като ще се разположи най-ниско в гамата на двата модела.

На следващото стъпало ще бъде поставен 2,5-литров турбо мотор с 304 к.с., който заема мястото на досегашния 3,4-литров атмосферен боксер, развиващ 315 к.с. при Boxter S и 325 к.с. при Cayman S. По-мощна версия на този мотор ще се предлага за модификациите GTS. Тя ще разчита на 375 к.с., като заменя досегашния вариант с 330 и 340 к.с.

Най-високо в гамата ще се разположат Boxster Spyder и Cayman GT4. Тяхното задвижване ще бъде поверено на атмосферен агрегат с обем 3,8 литра, който при първия модел развива 375, а при втория – 385 к.с.

Снимка: Drive

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По твоята логика колите на тойота трябва да идват с автомонтьор в багажника.
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    пожарникаря ( преди 8 години )
    С какъв пожарогасител ще ги продават новите? Питам, защото старите лесно се палеха, а трудно се гасяха. Мисля, че трябва да е поне 20 л. или ГПС-а да е настроен така, че винаги да избира маршрути, които са в близост до пожарните.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И все пак - върха на сладоледа е атмосферен! Значи и великите Порш са на мнение, че турбината е за простолюдието. Ама простолюдието е стадото и налага мнението си на пазара.
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Великите немски инженери дали са се сетили този път да направят така, че творенията им да не се самозапалват?
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    ку-ку ( преди 8 години )
    Иво, я погледни историята на Порше и виж дали 4-цилидровите двигатели са нещо необичайно за марката ;)
  • #2
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Реноме и ВАГ-това е вица на деня!!!
  • #1
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Иво ( преди 8 години )
    Абе какво е това Porsche с 4 цилиндров двигател, след 5 години ще му сложат 1.0 3-цилиндров с 10 турбини и това ще е. *** от VAG ще съсипят и малкото реноме, което им е останало.