IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Quadrifoglio Verde става аналог на BMW M и Mercedes-AMG

С емблемата ще се означават върховите спортни модели на Alfa Romeo

Quadrifoglio Verde става аналог на BMW M и Mercedes-AMG


Снимка: Alfa Romeo

Амбициозният план за възраждането на марката Alfa Romeo включа и създаването на нова спортна линия автомобили, обозначени с познатото наименование Quadrifoglio Verde (QV). Това съобщи изпълнителният директор на Fiat Chrysler Automobiles Australia Пад Дохърти пред Car Advice.

Високопоставеният служител уточни, че Quadrifoglio Verde ще се превърне в аналог на BMW M и Mercedes-AMG, като ще се занимава само с позиционираните по-високо модели на Alfa Romeo.

Quadrifoglio Verde версии ще получат всички нови модели на Alfa Romeo, които са позиционирани над Giulia. Седанът вече бе показан в именно такава модификация.

Това означава, че настоящите компактни предложения Giulietta и MiTo вече няма да носят емблемата QV. За тях е предвидено ново наименование, най-вероятно Veloce, става ясно от информацията.

Повече подробности за новата спортна линия на Alfa Romeo ще бъдат изнесени по време автосалона във Франкфурт през септември, където ще се състои премиерата на първия такъв модел - Giulia Quadrifoglio Verde.

0 от 500
  • #26
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Скоро пак ще мачкат в DTM.
  • #25
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Със сигурност от теб съм много по-умен! Карай там щайгата за 3 хил. лв., дето си внушаваш, че представлява Феррари, и си внушавай, че никой не ти се подиграва!
  • #24
    3 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 8 години )
    Ензо, много си ***.
  • #23
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Истината е,че могат да правят коли и през последните 10 - 15г. почти нямат лош модел.Когато изобщо имат модел, защото от 5 години предлагат два в ниския клас.Бизнесът е това,което не могат да правят!И това е нещото,което,също както стана с Ланча,ще наложи заличаването на марката. Фактически.Както стана с Ланча.Ето защо е добре да бъде продадена на VW.За да я има.Както стана с Ламборджини, с Дукати и с Италдизайн. Днес и трите просперират, а Алфа обещава мечти и лежи на стари лаври... от 1930-та.
  • #22
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Да... Прав си, така е... било. През 1930г. И Феррари се раждат от Алфа също. Когато, както казваш, Алфа са правели спортни коли и са побеждавали всичко наред, Феррари е било само фамилно име. И това е вярно... през 1930г. Ужасният факт обаче е, че след 1960г., в Света се утвърждава едно нарицателно за лош автомобил име - дарак. И до днес го използваме, за да обозначим гробниците по улиците. Знаеш ли откаде идва това нарицателно?! Ако не, влизай в Гугъл и виж кой е Александър Дарак.
  • #21
    20 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Когато Алфа е правела състезателни коли, другите са си ровили в носа. Само Мерцедес е на ниво онези години. А още преди да има АМГ и М, четирилистната детелина обозначава спортните модели на Алфа. Всепризната велика марка, съсипана от ФИАТ, дано сега я възродят.
  • #20
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    всеки божи ден от небитието се пръква някой, който се обявява за съперник на Мерц и БМВ... да, стоповете са красиви... но въпреки че Алфа се бие в гърдите,че има мнооооого верни фенове... накрая продава малко повече от Грейт Уол
  • #19
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нищо няма да направят,немските коли са в пъти по-добри
  • #18
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Golf III GTI ( преди 8 години )
    През последните години Алфа ромео правят най-красивите рисунки.
  • #17
    21 rate up comment 1 rate down comment
    KKK ( преди 8 години )
    Увеличават се хейтърите- значи Алфа правят впечатление :) Искам свежест в тая индустрия и Алфа са способни да я осигурят