IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo пуска удължена версия на V40

Шведите ще оборудват всички свои модели с хибридни агрегати

Volvo пуска удължена версия на V40

Следващото поколение на хечбека Volvo V40 ще се предлага и във версия с удължена база. Това съобщи маркетинговият директор на компанията Ален Висер пред Autovisie. Модификацията ще бъде насочена предимно към Китай, но ще се предлага и на други пазари.
Volvo пуска удължена версия на V40
Излизането на новото Volvo V40 е предвидено за 2016 г., което е доста изненадващо предвид фактът, че настоящият модел се появи едва преди 3 години. Следващото поколение на модела ще бъде на нова платформа – CMA, която се разработва съвместно с компанията-майка Zhejiang Geely.

Архитектурата е в основата и на дългоочаквания кросовър XC40, който би трябвало да се появи през 2018 г. Именно новата платформа ще позволи на Volvo да предлага по-широка гама модели, сред които ще попадне и приемник на тривратката C30. Благодарение на шасито ще бъде съкратено времето за разработка на всеки нов модел. Ако сегашното поколение на V40 е подготвяно 42 месеца, то следващото ще отнеме едва 20.

От Volvo потвърдиха също, че цялата гама на компанията ще се предлага с 3- и 4-цилиндрови турбо двигатели с механични или електрически турбокомпресори. Същите мотори ще бъдат част от хибридни агрегати, които ще се поставят на всички модели, включително и новите V40 и XC40.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo v40
0 от 500