IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple ще използва BMW i3 за първия си електромобил

Моделът ще се появи не по-рано от 2020 г.

Apple ще използва BMW i3 за първия си електромобил

Технологичният гигант Apple ще използва BMW i3 за базата на първия си електромобил. Това твърди изданието Manager Magazine, според което представители на производителя на компютърни технологии наскоро са посетили завода на баварците в Лайпциг, където се сглобява именно i3.
Apple ще използва BMW i3 за първия си електромобил
Преговорите между BMW и Apple продължават, като американците планират производството на техните електромобили да стартира най-рано през 2020 г. В компанията са на мнение, че въпреки кратките срокове (обикновено разработката на подобен модел отнема най-малко 7 години) автомобилът им ще може успешно да се конкурира с машините на General Motors и Tesla Motors.

За разработката на първия електромобил на Apple в корпорацията е създаден специален отдел, състоящ се от 100 души. Техният брой обаче ще бъде увеличен значително. Проектът се ръководи от вицепрезидента на Apple – Стив Заберски. По предварителни данни автомобилът ще носи името Titan.

Само преди дни екипът, разработващ машината, получи сериозно подкрепление в лицето на бившия топ мениджър на концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Дъг Бетс, който ще оглави проекта по създаване на първия електромобил на Apple. Заедно с него са привлечени и няколко специалисти, работили доскоро в Tesla Motors, сочи информацията.

Снимка: BMW

Тагове: bmw i3 apple
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Anonymouzzz ( преди 8 години )
    i-***, бе!
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Спокойно бе пич никой не си купува бмв заради малкия разход.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На теста в ауто билд електрическата КИА Соу го размазва по всички показатели това смешно БМВ. Малката смешна баварка, както и останалите баварци не отговаря изобщо на обявения разход на гориво, а в случая изминати км. Лъжат немците най-нагло. Караха ги заедно двете коли по едно и също време и маршрут и се оказа, че Киа изминава повече км. от обявеното, а БМВ - то по-малко. Интериора на бавареца е ужасяващ, седалките неудобни и твърди, таблото грозно и нефункционално и на много висока цена.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Субару Аутбек :)Винаги ми е било странно, когато почнете да твърдите, че айфон бил символ на статус и тн. Не знам къде живееш, но в моята среда няма никакво значение с какъв телефон си. И не е ли странно, че ти всъщност повдигаш този въпрос?
  • #6
    5 rate up comment 10 rate down comment
    до: комплексарите ( преди 8 години )
    Знаем и сега какво се случва с наръфаната ябълка, така, че не ни напомняй. Прескъпи и прехвалени ***. Също, като немските бракми на пътя. Бас държа, че си фен на немското! Просто няма фен на огризката да не е фен на немското. НЯМА!Знаеш ли от къде знам? Всичките сте едни и същи комплексари. Купувате си някакъв надценен продукт от от модна в момента марка с който искате да изтупате смачканото си самочувствие. Не мислите обаче, че хората се оценяват не от това,което носят или карат,а от друго
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Колата няма да се казва Титан, проекта се казва така. Също така, не е задължително да е на базата на i3, Епъл потдържат тесни контакти и с Tesla (даже се бяха засилили да ги купуват). Проекта е стартиран мисля 2012, което прави 7/8 години до 2020г..Смятам, че ще преобърнат пазара, точно както направиха с телефоните, нека си спомним кои бяха на върха, когато излезе iPhone - Nokia, BlackBerry, знаем какво се случи с тях.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    bmw w60 ( преди 8 години )
    Колкото повече електромобили толкова по-добре. Обаче това БМВ е доста грозно очаквах нещо красиво като Тесла Модел С
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** грозотията.само кадилак елр и шевролет волт са готини от електрическите автомобили.останалите са в най-добрият случай просто грозни.
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дедо ( преди 8 години )
    Що ли си мисля, че ако се качиш в кола Епъл с телефон с андроид, колата ще го засече и няма да тръгне... докато не влезеш с айфон!
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На нагризаната ябълка, ако колите са им, като телефоните ще бъде мазало. И как така ще ползват BMW i3 за база? Ще лепят само емблеми ли или какво? Или може би музикалната система ще е АйШит.