IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf става кросовър

Следващото поколение на електрическата кола ще се предлага в няколко версии

Nissan Leaf става кросовър

Второто поколение на Nissan Leaf ще предлага повече модификации, включително кросовър, съобщава британското издание Аutocar.

Снимка: Nissan

В Nissan са повече от доволни от представянето на Leaf, който е най-добре продаваната електрическа кола в Европа за последните четири години. Именно затова при следващото поколение на електромобила, което очакваме още догодина, ще бъдат предложени допълнителни модификации.

Освен познатият силует на хечбек с 5 врати, който ще продължи да се предлага, Nissan ще въведе и версия кросовър. Информацията не е потвърдена официално, но подобно решение изглежда повече от логично, тъй като продажбите на кросовърите продължават да се увеличават на всички големи световни пазари.

Според информацията стандартният Leaf от ново поколение ще разполага не само с подобрени дизайн и комфорт, но и с оптимизирана задвижваща система. Електрическият агрегат ще предоставя по-висока мощност и по-голям автономен пробег, който ще достига до 400 км. с напълно заредени батерии. Версията кросовър ще бъде по-голяма и по-тежка, но също така ще разполага с акумулатори с по-голям капацитет, благодарение на което ще демонстрира сходен автономен пробег.

Преди да видим следващото поколение на електромобила, Nissan ще пусне на пазара модернизирана версия на настоящия Leaf. Моделът ще получи нови батерии, благодарение на което пробегът с едно зареждане ще нарасне до над 200 км.

Тагове: nissan leaf
0 от 500